Yusuf Tekin, Atatürk Üniversitesi Açılış töreninde uluslararası yapıların müdahalelerini tartıştı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Uluslararası metinlerin toplumsal değerlerimizi savunacak şekilde düzenlenmesi lazım

Atatürk Üniversitesi akademik yıl açılış törenine, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Vali Mustafa Çiftçi, milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kamu yöneticileri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende, Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Mehmet Sekmen, Selami Altınok ve Mustafa Çiftçi birer konuşma gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, açılışta yaptığı konuşmada, yaşanan felaketlerle ilgili olarak uluslararası yapıların müdahalelerinin yetersiz olduğundan bahsetti. Tekin, uluslararası yargı mekanizmalarının, genellikle beklenen müdahaleleri yapmadığını ve İslam dünyasının tatmin edilmediğini belirtti. Ayrıca, Türk soydaşlara ve Bosna’ya yapılan müdahalelerin yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşı ve Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalarda da uluslararası yapıların yetersiz kaldığını ifade etti.

Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’ye yönelik eleştirilerini hatırlatarak uluslararası insan hakları metinlerinin, toplumsal değerleri koruyacak şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. İslam dünyasındaki akademisyenlerin bu konuyu tartışması gerektiğini vurgulayan Tekin, YÖK’ün bu sürece öncülük etmesini ve uluslararası metinlerin revize edilmesini talep etti. Bakan, Türkiye’nin dünya mazlumlarının haklarını korumada önemli bir rol üstlenebileceğine inandığını belirtti.

Konuşmanın ardından Bakan Tekin, akademisyenlere plaket ve ödüller verdi.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi’ni ziyaret ederek bayrak törenine katıldı. Törenin ardından öğrencilerle sohbet eden Bakan Tekin, küçük bir çocuğun üşüyen kulaklarını ısıtmaya çalıştı. Öğrencilerin isteği üzerine fotoğraf çekilen Bakan, öğretmenlerle de sohbet etti ve bir öğrencinin kitabını imzaladı.