Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Seçim Sonuçları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Özdağ: 'Paydaşları Kemal Bey’e zarar verdi'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim sonuçlarına ilişkin parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Özdağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim zaferi ile ilgili olarak kendisini tebrik etmeyeceğini söyledi. “Erdoğan bu seçimi, sayısı gizlenen vatandaşlık verilen yabancıların oyları olmadan kazansaydı, kendisini tebrik ederdim” ifadelerini kullandı.

Özdağ, konuşmasının devamında Millet İttifakı içinde yaşanan belirli mücadelelerden dolayı Zafer Partisi’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceği destek konusunda zorluklar yaşadıklarını belirtti. CHP ile imzalanan protokolde ortaya konulan hususların, bu sürecin 3 ay öncesinde netleştirilmiş olması halinde daha farklı bir sonuç alacaklarını söyledi. Ancak, bazı Millet İttifakı paydaşlarının Kılıçdaroğlu’nu ağır baskı altına alma girişimleri nedeniyle, Zafer Partisi’nin desteğinin net bir şekilde ortaya konamadığını ifade etti.

Özdağ, sonuç olarak bu seçimin kazanılabilecek bir seçim olmadığına dikkat çekti. Seçim sonuçları açıklanmadan önce, Türk siyasetinde oynayabilecekleri role ilişkin net bir bilgiye sahip olmaları halinde farklı bir durumun söz konusu olabileceğini ifade etti. Haber içerisinde yer alan alıntılar doğrultusunda düzenlenen bu açıklama, seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklamalar arasında yer alıyor.