“Zarafet Eğitimi ile Kadınların Asil Görünüm Arayışı”

Leydiliğin de kursu var... Zarafet doğuştan gelen bir özellik mi yoksa sonradan öğrenilir mi

Kadınların kibar ve asil bir görünüm kazanmasını hedefleyerek “zarafet eğitimi” adı altında sunulan birçok şirket, çeşitli yöntemlerle bu eğitimleri vermektedir. Bu eğitimler bazen video konferans, bazen online olarak, bazen de yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Özel öğretmenler tarafından birebir dersler de verilmektedir. Biz de bu eğitimleri veren kurumlarla görüşerek, eğitim içeriklerini, eğitimcileri, verilen sertifikaları ve fiyatları hakkında bilgi almaya çalıştık.

Görüştüğümüz bir kurum, zarafet eğitimi konusunda sadece bir eğitimcinin olduğunu belirtti. Bu eğitimcinin yurtdışında yaşadığını ve 15 yıldır bu eğitimi verdiğini, birçok ödül sahibi olduğunu ifade etti. Zarafet eğitimi kapsamında yaklaşık 45 farklı konunun işlendiğini öğrendik. Duruş ve yürüyüş eğitimi, oturma kalkma adabı, yemek masasında uyulması gereken kurallar, kendini tanıtma ve nezaket gibi birçok başlık eğitim içeriğinde yer almaktadır. Kurum, tanıtımını şu şekilde sürdürdü:

“İlk olarak web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden ulaşabileceğiniz video panelinde teorik eğitimleri alabilirsiniz. Ardından video konferans derslerine başlarsınız. Bu derslerde imaj yaratımından konuşma tarzınıza kadar uygulamalı eğitimler sunulmaktadır. Eğitimciyle online olarak gerçekleştireceğiniz bu dersler haftada bir gün ve hafta içi akşamları yaklaşık 2 saat sürmektedir.

Online canlı derslerin ardından bir sınav yapılmaktadır, ancak bu sınavdan geçmeniz gerekmese de katılımcılara her durumda bir sertifika verilmektedir. Ancak bu sertifikalar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmamaktadır.

Sertifika alma aşamasının ardından zarafet eğitiminin son aşamasında İstanbul’da anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde yüz yüze eğitim başlamaktadır. Bu eğitim, hafta sonu iki gün boyunca 10.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir. Normalde 20 saatlik eğitim için ödemeniz gereken tutar 25 bin lirayı aşarken, bizimle olan anlaşmalı olduğu için tüm eğitimleri kapsayan fiyat 9 bin 600 liradır.”