Zehra G.’nin Eski Eşine Karşı Mücadelesi

Eski eşi için ‘Katli vacip oldu’ yazılı dilekçe veren eski kocaya elektronik kelepçe

Zehra G., Eski Eşi Hakkında 25. Aile Mahkemesi’nde Mal Paylaşımı Davası Açtı

Zehra G., avukatı aracılığıyla 2021 yılında Ankara 25’inci Aile Mahkemesi’ne başvurarak eski eşiyle olan mal paylaşımı konusunda dava açtı. Mahkeme, mal paylaşımı için bilirkişi raporu hazırlanması talebinde bulundu.

Geçtiğimiz ay mahkemeye sunulan 10 sayfalık bilirkişi raporunda, evlilik sırasında Keçiören’de alınan ev ile Kahramankazan ilçesinde alınan taşınmazın değeri belirlenerek, taraflara yarı yarıya verilmesi yönünde görüş bildirildi. Zehra G.’nin eski eşi Halil Sözen, raporu kabul etmediğini belirterek, “Ben bu adaleti tanımıyorum. Barakada kalmaktayım. Davacının katli vacip olmuştur” şeklinde ifadeler kullandı.

Zehra G.’nin şikayeti üzerine Halil Sözen hakkında 1 ay uzaklaştırma kararı alındı ve ayrıca 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ kapsamında elektronik kelepçi tedbiri uygulandı. Polis merkezinde ifadesi alınan Halil Sözen, Zehra G. ile 11 yıldır görüşmediğini ve dilekçeyi sinirle yazdığını savundu, ayrıca pişman olduğunu da dile getirdi.

Zehra G. ise uzaklaştırma kararının ardından eski eşinin elektronik kelepçe ile takip edilecek olmasının kendisini rahatlattığını ifade etti. “Dilekçeyi okuyunca şoke olmuştum. Korkuma duyarsız kalmadığı için devletimize, polisimize, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na teşekkür ediyorum. Ben ceza almasını istiyorum. Bir kadını böyle korkutuyorsa ceza almalı. Bu kişi ceza almadıkça yüreğim soğumayacak” şeklinde konuştu.