Zeyno Baran Bryza: Şantaj Skandalı!

Şoförüm bana şantaj yaptı

Zeyno Baran Bryza’ya Şantaj İddiası!

Zeyno Baran Bryza, geçmişte Türkiye’nin siyasi gündemine damga vuran dehşet senaryolarının tartışıldığı ABD Washington merkezli Hudson Enstitüsü’nde Avrasya Politikaları başkanıydı. Uluslararası güvenlik uzmanı olan Bryza, radikal İslamcı ideolojiler alanında da uzmandı. Kariyerini geride bırakan Bryza, en son İstanbul’da ortağıyla birlikte Karmik Şifa ve Gelişim Merkezi’ni açmıştı.

Bir iddiaya göre, 9 Mart 2024 akşamı Bryza’ya yanında çalışan şoförü Mevlüt Y. tarafından şantaj içerikli bir video gönderildi. Mevlüt Y., videoyu silmek karşılığında Bryza’dan 300 bin dolar para istedi. Panik yaşayan Bryza ise bu tehdide cevap vermedi.

Durumdan sinirlenen Mevlüt Y., Bryza’nın Göktürk’teki konutuna izinsiz girdi. Korkan Bryza, durumu güvenlik ve avukatına bildirdi. Daha sonra polis merkezine giderek Mevlüt Y.’den şikayetçi oldu.

Bryza’nın avukatları suç duyurusunda bulunarak, “Mevlüt Y.’nin amacının sadece para almak olmadığını, aynı zamanda müvekkilin cinsel dokunulmazlığına yönelik bir suç işlemeye çalıştığını” belirtti. Avukatlar, Mevlüt Y. hakkında şantaj, tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından soruşturma açılmasını ve cezalandırılmasını talep etti.