Zeytinburnu Cinayet Olayı: Ciddi Şüpheli Yakalandı!

Çinli eniştesine tuzak kurup öldürmüştü: İfadesi ortaya çıktı

Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde Yaşanan Cinayet Olayının Detayları Ortaya Çıktı

Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde, 21 Haziran 2024 tarihinde meydana gelen üzücü olayda, yurtdışından gelen Çin uyruklu Hasan Nur, eşinin yeğeni Yımaran Y.(18)’nin evine ziyarette bulundu. Ancak evde bulunan 3 kişi tarafından saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Olay yerinden, Hasan Nur’un üzerindeki paraları alarak kaçan şüpheliler, güvenlik kameralarına takıldı.

Polisin incelemeleri sonucunda, şüphelilerin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde apartmanın giriş kapısında buluşarak Hasan Nur’un bulunduğu kata çıktıkları ve daha sonra yüzlerini gizleyerek kaçtıkları görüldü. Polis, şüphelilerin kimliklerini belirlemek için dikkatle görüntüleri inceledi.

Olayla ilgili şaşırtıcı bir detay ortaya çıktı: Şüphelilerden birinin Hasan Nur’un yeğeni olduğu belirlendi. Polis, şüpheli Yımaran Y.’yi gözaltına aldı. Yımaran Y., eniştesiyle arasında geçmişten gelen bir husumet olduğunu ve olayın nedenini itiraf etti. Eniştesinin kendisini zorla Kuran kursuna gönderdiğini söyleyen Yımaran Y., bu durumun annesinin Çin’de tutuklanmasına sebep olduğunu iddia etti.

Polis, sürdürdüğü operasyonda olaya karışan Bilalijiang A. (17), Abdusalam K. (17), Murat K. (25), Ömer U. (19) ve Arafat A. (24)’ı Kağıthane’de gerçekleştirdiği operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada 8 bin 300 dolar para ele geçirildi. Şüpheliler, sorgularında Yımaran Y.’nin eniştesinden para aldıklarını ve bu nedenle cinayeti gerçekleştirdiklerini açıkladılar.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.