Zincir Market AVM Krizi!

Rakip market açılışına ilginç tepki: İyi niyetli olmadıklarının bir göstergesidir

Zincir Market Açılışı Nedeniyle AVM Yönetimine Tepki!

Trabzon’da mayıs ayında faaliyete geçen bir zincir market, aynı katta, aynı sektörde başka bir zincir market şubesinin açılmasına karşı çıkarak, AVM yönetimine tepki gösterdi. Firma protesto eylemiyle kepenklerini indirirken, aynı katta diğer marketin açılışı gerçekleşti.

Kapanan zincir marketin bölge sorumlusu Samet Şentürk, açılış sürecinde yaşadıkları zorluklardan şu şekilde bahsetti: “AVM’de büyük fedakarlık ve zorluklarla yaklaşık 80-90 kişilik bir ekiple geceli gündüzlü aralıksız bir aylık çalışmanın sonucunda Trabzon’a örneği olmayan bir mağazacılık sistemi getirdik. 3 bin 500 metrekarelik alana geniş ürün yelpazemizle yaklaşık 45 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik.”

Para ile alıntılanan ifadeleri kullanan Şentürk, “AVM yönetimi baştaki konuşmalarımızın aksine aynı kulvarda faaliyet gösteren ikinci bir işletmenin aynı katta açılmasına izin vererek, bizim ticari geleceğimizi ve hedeflerimizi adeta baltaladı. İsterdik ki birçok konuyu yazılı ve sözlü istişare ettiğimiz AVM yönetimi, bu süreçte bizle iletişime geçsin fakat iletişime geçmemeleri iyi niyetli olmadıklarının bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

Şentürk, “AVM yönetimi bizi ve etik değerleri yok saydı. Ticari etik dışı eylem ve söylemleri ile bizleri yanılttı. Bize karşı yapılan hatadan dönülmesi ve faaliyetlerimizi sürdürmemiz konusunda gerekli adımları yine biz attık. Ticari hedeflerimize aykırı olacağını düşündüğümüz bu etik dışı davranışın düzeltilmesi için yönetim kurulumuz iki hafta amansız bir mücadele verdi. Ancak geldiğimiz noktada hiçbir olumlu gelişme yaşanmadı. Sadece bizi oyaladılar. Üzülerek ifade etmek istiyoruz ki Trabzon’da varlığımıza son veriyor, an itibariyle işletmemizi kapatıyoruz. Trabzon’umuzu bu hizmetten mahrum bırakmak zorunda kaldığımız için tüm hemşehrilerimizden özür diliyoruz. Bunun sorumlusunun AVM yönetimi olduğunun da özellikle bilinmesini isteriz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çalışan 40 personelin işsiz kalmaması için mücadele vereceklerini belirten Şentürk, “40 personelimiz işsiz ve aileleri ekmeksiz kaldı. Biz onların işsiz kalmaması için yine gerekli mücadeleyi vereceğiz. Ayrıca AVM ile alakalı tek taraflı fesih sürecimiz devam etmektedir. Fesih süreci sonrasında hukuki yollara başvurarak yaşadığımız sürecin maddi ve manevi olarak kayıplarını talep etmek adına gerekli mücadeleyi vereceğiz” dedi.

AVM yönetimi ise konu hakkında herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirtti.