Ziya Gökalp Mahallesi’nde Rehine Krizi: Çocuklar Kurtarıldı!

Çocuklarını 6 saat rehin alıp camdan sarkıtan baba gözaltına alındı

Rehin Alma Olayı Ziya Gökalp Mahallesi’nde Gerçekleşti

Dün akşam saat 22.00 sıralarında, Ziya Gökalp Mahallesi İkbal Sokak’ta gerçekleşen olayda, 4 katlı bir binanın üçüncü katında yaşayan yabancı uyruklu N. F., henüz bilinmeyen bir nedenle eşiyle tartıştı. Tartışmanın ardından eşini dışarı çıkaran N. F., evde bulunan 3, 5 ve 7 yaşlarındaki üç çocuğunu rehin aldı. Bir çocuğu pencereden aşağı sarkıtarak mahalle sakinlerini endişelendirdi.

Mahalle sakinleri durumu hemen polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen müzakereci polis ekipleri, çocuğu sarkıtan N. F.’yi ikna etmek için çaba harcadı. Aynı zamanda itfaiye ekipleri de çocuğun düşme ihtimaline karşı önlemler aldı.

Uzun süren ikna çabalarına rağmen N. F. olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine olay yerine çağrılan özel harekat polisleri, 6 saat süren bir operasyon sonucunda çocukları kurtardı. N. F. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Kurtarılan çocuklar annelerine teslim edildi ve annelerinin kucaklarına alındı.

Annenin gözyaşları arasında çocukların sağlık durumu kontrol edildikten sonra hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili detaylı inceleme başlattı.