Zonguldak Kozlu’da Çocuğa Yönelik Cinsel İstismar Davasında Sanığa 18 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Verildi

Bu neyin iyi hali

Zonguldak Kozlu’da yaşanan bir olayda, Barış K. (39), arkadaşının kızı olan S.K.’ye (14) kendisine ait minibüste cinsel istismarda bulundu. Olayın çevredeki insanlar tarafından ihbar edilmesiyle birlikte Barış K. suçüstü yakalandı ve gözaltına alındı. Yapılan Adli Tıp incelemesinde S.K.’nin olay günü giydiği iç çamaşırında sanığa ait spermlerin bulunduğu tespit edildi.

Barış K., tutuklandı ve ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı. Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, savcı olaya ilişkin mütalaasını sunarken, S.K.’nin şikâyetçi olmamasına rağmen olay tarihinde henüz 15 yaşından küçük olduğu için rızasının geçerli sayılamayacağını belirtti ve sanığın 30 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Karar duruşmasında tutuklu sanık Barış K., S.K.’nin anne ve babası ile taraf avukatları da hazır bulundu. Savunması sorulan sanık, “Lehime olan delillerin gözetilmesini talep ederim. Beraatimi istiyorum.” şeklinde ifade verdi. Sanık avukatı ise, mağdurun ifadesine güvenilip güvenilmemesi konusunda şüpheler olduğunu belirterek, delillerin çelişkili olduğunu ileri sürdü ve sanığın beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, Barış K.’ye ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Ancak, sanığın geleceği üzerindeki etkisini göz önünde bulundurarak iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 18 yıl 9 aya düşürdü. Tutukluluk durumunun devam etmesine karar verilen sanık hakkında aynı zamanda ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan dolayı Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunuldu.