Zonguldak Spor Basket 67 Kadın Basketbol Takımı’nın Başarılı Oyuncusu Mihrace Yasemin Buğdaycı Trajik Bir Kazada Kaybetti

Basketçi Mihrace’den acı haber

Zonguldak Spor Basket 67 Kadın Basketbol Takımı’nın geçen sezon 1. Lig’e yükselmesinde önemli bir rol oynayan 31 yaşındaki Mihrace Yasemin Buğdaycı, hazırlık dönemi öncesi ailesinin yaşadığı Diyarbakır’da bisiklete binmeyi seviyordu. Ancak birkaç gün önce akşam saatlerinde, Sur ilçesinde bulunduğu bisiklete bir araç çarptı ve Buğdaycı ağır bir şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan başarılı basketbolcu, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Sürücü olan Mahsun K. gözaltına alındı, ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Buğdaycı’nın cenazesi göz yaşları arasında toprağa verildi.

Zonguldakspor Basket 67 Kulübü Başkanı Kanat Tan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bizim için çok üzücü bir kayıp. Mihrace, sezon başında kırık parmağına rağmen mücadele etmiş, şampiyonluğumuzda emeği geçmiş harika bir kardeşimizdi. Zonguldak’ı çok seviyordu, daima bayram ve kandillerde bizi hatırlayan biriydi. Fener’de ve limanda yürümeyi çok severdi, gelecekte antrenörlük yapma planlarımız vardı. Gerçekten üzgünüz. Önce ailesiyle sonra tüm Zonguldak basketbol camiasıyla birlikte onu asla unutmayacağız. Ruhu şad olsun. 7 numaralı formamız daima onunla yaşayacak.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu da “Merhume Mihrace’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” şeklinde bir açıklama yaptı.