“Zonguldak’ta Gerçekleşen Cinsel İstismar Olayında Sanık 13 Yıl 4 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı”

Bu kadarı da pes artık

Zonguldak’ta bir adam, geçtiğimiz yıl 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Kızın annesi, kızının cep telefonunda yapılan görüşmelere şahit olarak polise şikayette bulundu. Kız, ifadesinde adamın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ve sessiz kalması için tehdit ettiğini söyledi. Şüpheli gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Şimdi, ona ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı. Mahkemedeki son duruşmada savcı, 16 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu.

Karar duruşmasında, şikayetçi ve avukatlar, sanığın istenen cezayı almasını istedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da bu davaya katılan taraf olarak dahil oldu. Savcı, daha önceki görüşünü tekrarlayarak sanığın ceza aldıktan sonra tutuklanmasını talep etti. Sanık avukatı, müvekkilin suçsuz olduğunu ve mağdurun platonik duygular beslediğini iddia etti. Son sözü sorulan sanık, suçsuz olduğunu belirterek beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın çocuğa cinsel istismar suçunu işlediğini tespit ederek 16 yıl hapis cezası verdi. Ancak iyi halinden dolayı cezasını 13 yıl 4 aya indirdi. Ayrıca, sanık hakkında cinsel taciz, tehdit, müstehcenlik ve kişiyi hürriyetten yoksun kılma suçlarından da suç duyurusunda bulunulacağını belirtti. Kararın açıklanmasının ardından polis, salona çağrılarak sanığı kelepçeleyip cezaevine götürdü.