Zonguldak’ta Hastanede Patlama: Hemşire ve Personel Yaralandı

Yaptığı şakayla arkadaşlarına dehşeti yaşatmıştı... Hemşireye 3.5 yıl hapis! 'Gözlerimin içine bakacak cesareti yok'

Zonguldak’ta Hastanede Patlama: Hemşire ve Personel Yaralandı

10 Aralık 2021 tarihinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan olayda, şişelere tıbbi amaçlı alkol dolduran Önder Erarslan, Gizem Elif Türk ve Yılmaz Yapıcı arasında bir patlama meydana geldi. Alevler nedeniyle hemşire Gizem Elif Türk ve hastane personeli Yılmaz Yapıcı yaralandı. Yaralananlar, tedavi için farklı hastanelere sevk edildi.

Gizem Elif Türk’ün vücudunda derin yanıklar oluştu ve tedavisi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 52 gün sürdü. Türk, patlamanın hemşire Önder Erarslan’ın şaka yaparak söylediği sözler sonucunda gerçekleştiğini iddia etti.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Erarslan hakkında ‘Taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma’ suçundan dava açıldı.

Zonguldak’ta görülen duruşmada savcı, Erarslan’ın olayda alkolün yanabileceğini öngörebileceğini belirterek ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişiyi yaralama’ suçundan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, yaralanmaların ağırlığı ve sanığın kusurunun yoğunluğu göz önünde bulundurularak Erarslan’a 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verdi. Yaralananlar ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Gizem Elif Türk, “Ben acılarımı çektim. En azından çektiğim acıların, sanığın adaletinizle cezalandırılarak azalmasını istiyorum. Çektiğim acıları karşı tarafın da anlaması için gerekli cezanın verilmesini istiyorum” şeklinde konuşurken, sanık Erarslan ise suçsuz olduğunu ve beraatını istediğini belirtti.