Zonguldak’ta Patlama: Yaralıların Durumu Değerlendiriliyor

Hastanedeki patlamaya hemşire neden olmuş... 'Yakayım mı sizi, deyip çakmağı çaktı... Abi yapma dedim dinlemedi'

Olay, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde Meydana Geldi

Olay, 10 Aralık 2021 tarihinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde yaşandı. Önder E., Gizem Elif Türk ve Yılmaz Yapıcı’nın tıbbi amaçlı alkol doldurdukları şişelerde patlama meydana geldi. Alevler nedeniyle Hemşire Gizem Elif Türk ve hastane personeli Yılmaz Yapıcı yaralandı. Yaralananlar arasında Türk, Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördü. Vücudunda derin yanıklar oluşan Türk’ün tedavisi 52 gün sürdü.

Hemşire Türk, “Ben Gördüğümü Söylüyorum, Yalan Mı Söylüyorum?” Dedi

Olayla ilgili olarak Hemşire Gizem Elif Türk, patlamanın hemşire Önder E.’nin “Alkol saf mı, sulu mu? Yakayım mı sizi?” sözlerinden sonra çakmağı çakması sonucu meydana geldiğini iddia etti. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Önder E. hakkında ‘taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma’ suçundan dava açıldı.

Soruşturma Devam Ediyor, Yaralıların Durumu Değerlendirildi

Zonguldak 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, yaralılar Türk ve Yapıcı ile avukatları hazır bulunurken sanık Önder E. duruşmaya katılmadı. Yılmaz Yapıcı’nın Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen raporunda yüzündeki yaraların iyileştiği ve organlarında fonksiyonel bozukluk olmadığı belirtildi. Duruşmada, Yapıcı’nın avukatı müvekkilinin daha fazla yaralı olduğunu ve yeniden değerlendirme yapılması gerektiğini dile getirdi. Hakim, savcıya mütalaa vermesi için süre vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (DHA)