Zonguldak’ta Yaşanan Tartışma Sonucu Gerçekleşen Olayda Kiracı ve Ev Sahibi Arasında Cinsel Saldırı İddiası

Ev sahibi-kiracı kavgasında cinsel saldırı iddiası

Olay, 12 Ekim 2023’te Karaelmas Mahallesi Bülent Şanal Caddesi’nde gerçekleşti. İddiaya göre; kira artışı ve tuvalet gideri konusunda yaşanan anlaşmazlık sonucu ev sahibi Hasan S. ile kiracısı Cengiz M. arasında bir davalık başladı. Ev çevresinde yapılan bilirkişi incelemesi sırasında, evin ardiyesine giden Hasan S.’yi kiracılar Cengiz M. ve oğlu Hakan M. beklemekteydi. Hasan S., kiracıları tarafından saldırıya uğradığını iddia etti ve makatında acı hissettiğini belirterek komşularından ambulans çağırmalarını istedi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri Hasan S.’yi Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada yapılan müdahalede Hasan S.’nin makatından 15 cm uzunluğunda ve 2 cm çapında bir PVC boru çıkarıldı. Tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edilen Hasan S. cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ederek kiracıları hakkında şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Cengiz M. ve oğlu Hakan M. suçlamaları reddettiler. Baba-oğul, Hasan S.’nin çelişkili ifadeleri sebebiyle tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nitelikli Cinsel Saldırıdan Dava Açıldı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı. İddianameye göre, kiracı Cengiz M.’nin ev sahibi Hasan S.’yi ittiği, yere düşürdüğü ve oğlu Hakan M. ile birlikte plastik boru ile cinsel saldırıda bulunup küfrettiği yer aldı. İddianamede ayrıca evin güvenlik kamerası kayıtlarına da yer verildi ve saat 08.40’ta yaşananlar anlatıldı.

Zonguldak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, kiracı Cengiz M. hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18 yıl hapis cezası istenirken, oğlu Hakan M. hakkında aynı suçun yanı sıra ‘hakaret’ suçundan 18 yıl ve 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Tanıklar ve Deliller Mahkemede İncelendi

Olayın tanıkları ve sağlık çalışanları mahkemede ifade verdi. Hasan S. ve sanıklar Cengiz ile Hakan M. duruşmada hazır bulundu. Sanıklardan Cengiz M., mahkemede “Amacım mağdurun keşif öncesi tıkalı olan gideri açıp açmayacağına bakmaktı. Gideri açıp bizi haksız duruma düşürebileceğini düşündüm” dedi.

Hakan M. ise suçlamaları reddederek, “Ben keşif yapıldığını zannedip oraya gitmiştim” şeklinde konuştu. Davada, önceki ifadelerindeki çelişkilerle sorgulanan Hasan S. ise “Olayın stresiyle farklı şeyler söylemiş olabilirim” açıklamasını yaptı.

Duruşmada, sağlık çalışanı ve diğer tanıkların ifadeleri alındı. Mahkeme heyeti, dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.