Yüksek Sıcaklık ve Nem Etkisiyle Cadde ve Sahillerde Kalabalık Azaldı

Güneş altında 54 derece

Yüksek nem nedeniyle, sıcak hissedilen hava nedeniyle, işlek cadde ve sokaklarda azalma yaşandı. Antalya’da hava sıcaklığı 33 derece, deniz suyu sıcaklığı ise 32 dereceye ulaştığı için tatilciler sahilleri tercih etti. Özellikle ünlü Konyaaltı Sahili hafta sonunda yoğunlukla karşılaştı. Hatay’ı etkileyen deprem nedeniyle hava sıcaklığı 43 dereceyi geçti. Vatandaşlar serinlemek amacıyla musluk başında soğuk suyla duş aldılar.

Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, sıcak hava dalgası hakkında şu şekilde yorum yaptı: “İç Anadolu, İç Ege’nin doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Akdeniz’in doğusundaki şehirlerde aşırı sıcaklık yaşanabilecek. Malatya’da 44, Elazığ’da 43, Ankara’da 38-39 derecelere ulaşacak. Denizli ve Afyon’da 38 dereceye, Konya’da ise 40 dereceye ulaşacak. Bu bölgelerdeki insanlar, gereksizse dışarıya çıkmamalıdır. Önümüzdeki 5 gün boyunca bu sıcak hava dalgası devam edecek. Hafif renkli ve bol giysiler tercih edilmelidir. İstanbul’da ise önümüzdeki 4-5 gün boyunca sıcaklık 30 derecenin üzerine çıkmayacak. Normal sıcaklık değerleri devam edecek.”

Marmara bölgesinde ise dün fırtınalı bir hava durumu yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Marmara Bölgesi için fırtına uyarısı yapıldı. Bu uyarının ardından Şarköy’deki plajlar kapatıldı.