Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Togg Üretim Tesisi’ni Ziyaret Etti

Bakan Kacır açıkladı... "Yollardaki Togg sayısı 2 bini aştı"

Türkiye’de yerli otomobil Togg’un üretim tesisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından ziyaret edildi. Gemlik ilçesinde bulunan Togg üretim ve teknoloji kampüsünde gerçekleşen ziyarette, Bakan Kacır ve Bakan Şimşek, yeni üretim hattından çıkan otomobilde test sürüşü yaptı.
Bakan Kacır, fabrikanın temeli 2020 yılında atıldığını ve kısa sürede üretim sürecinin başladığını belirterek, “Milli ve akıllı otomobilimizin üretimi ile Cumhuriyetimizin 100. yaşına adım atmış olduk” dedi. Ayrıca seri üretim sürecinin devam ettiğini ve üretim düzeyinin her ay, her hafta, her gün arttığını vurguladı. Türk sanayisinin üreten gücünün geldiği seviyeye şahitlik ettiklerine dikkat çeken Bakan Kacır, Türkiye’nin artık yüksek katma değerli, yüksek teknolojili ve milli imkanlarla üretebilen bir ülke olduğunu söyledi.
Bakan Kacır, Togg için 177 bin ön talep olduğunu belirterek, bu yıl toplamda 28 bin araç üretileceğini açıkladı. Önümüzdeki yıl ise bu sayının yaklaşık 2,5 katına çıkacağını ifade etti. Artan taleplere cevap verebilmek için üretim imkanlarını harekete geçireceklerini dile getiren Bakan Kacır, milletin milli markaya sahip çıkması durumunda başarının artacağını belirtti. Ayrıca fabrikada çalışan kabiliyetli ekibin üretim düzeyini ve fabrikanın nihai kapasitesini en hızlı şekilde artıracağına inandığını sözlerine ekledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise emeği geçenleri tebrik ederek, “Dünya standartlarında son derece verimli bir tesisin ziyaretini yapıyoruz” dedi. İleri teknolojiyle yönetilen ve yüzde 90 otomasyona dayalı robotik bir süreçle üretilen Togg’un büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, yerlilik oranının Türkiye için büyük bir başarı hikayesi olduğunu ifade etti.