“Nigel Hayes Davis’in Kedisi Sly ile Sevgi Dolu Anları”

F. bahçeli yıldızın gri ‘gölge’si

NBA’de Nigel Hayes Davis’in kedisiyle olan yakınlığı, sevgi dolu anlarıyla dikkat çekiyor. Nigel Hayes Davis, Lakers, Toronto Raptors ve Sacramento Kings takımlarında oynadıktan sonra kariyerini Fenerbahçe Beko’da sürdürüyor. Kendi evinde kedisi Sly ile birlikte vakit geçirirken paylaştığı anlar, insanların kalbini ısıtıyor.

Nigel Hayes Davis, kediyi sahiplendikten sonra nasıl hissettiğini şu şekilde anlatıyor: “Daha önce hayvan sahiplenmek ile ilgili deneyimim yoktu, bu yüzden başta biraz korktum. Kedi sahiplenmek büyük bir sorumluluk gerektirir. Kediler sizin sevginizi kazanmak için tatlı şeyler yaparlar ve bu, insanlarda iki his uyandırır. Onları sevdiğinizde, harika bir denge oluştururlar. Bazen ‘Niye sahiplendim ki?’ diye düşünebilirsiniz, ancak ben çocuğumu çok seviyorum ve onunla mutluyum. Sly’ı seçmemin sebebi, farklı ve harika bir renge sahip olmasıydı.”

Hayvan sevgisiyle dikkat çeken Nigel Hayes Davis, başka bir hayvan sahiplenmeyi düşünmediğini belirtiyor. “Sly bana yetiyor. İki kedinin beni erken saatlerde yüzüme atlamasına ihtiyacım yok. Onu çok seviyorum, zaten büyük bir sorumluluk.” diyor.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Nigel Hayes Davis, hayvanların nasıl korunabileceği hakkında düşüncelerini paylaşıyor: “Bence her şey insanların kibarlığı ve şefkatiyle başlıyor. İnsanlar hayvanları önemsiyor ve genellikle hayvanlardan üstün olduklarını düşünüyorlar. Daha kibar olmalılar hayvanlara karşı. Umarım herkes bir evcil hayvana şans verir. Hayvana sahip olmak sadece bir kişi için değil, çiftler ve aileler için de büyük bir mutluluk kaynağı.”

Nigel Hayes Davis, Türklerin hayvan sevgisine sahip olduğunu ve bunun Türk kültürünün bir parçası olduğunu düşünüyor. Sokak hayvanlarıyla ilgilenmek, onlara yemek ve su vermek gibi davranışların önemsendiğini ifade ediyor.

Kedi sahiplenmenin basketbolunu nasıl etkilediğine dair bir soruya ise Nigel Hayes Davis, “Kediler doğal avcıdır ve oyuncak fareyle oynamaya bayılırlar. Kedimin varlığının oyunumu nasıl etkilediğini tam olarak açıklayamam. Ancak, ne kadar iyi performans sergilersem, kedime o kadar güzel şeyler alabilirim.” şeklinde cevap veriyor.

Başarıya ulaşmanın sırrını açıklayan Nigel Hayes Davis, en iyi halini ortaya koymak için gereken çabayı gösterdiğini söylüyor. Kobe Bryant’ın “Mamba” mantalitesine sahip olmanın, basketboldaki başarı için önemli olduğunu vurguluyor.