Tirilye’de Keşfedilmeyi Bekleyen Kültür Rotası

Myrleia kültür yolu oldu

Son dönemde popüler olan bir kültür rotası, Tirilye Mahallesi Çamlı Kahve, Aya Yani Kilisesi, Kapanca Antik Limanı, Ketendere Sahili, Esence Sahili, Söğütpınar Sahil Yerleşkesi ve Eğerce Sahil Yerleşkesi gibi noktaları içeriyor. Bu rota, toplamda 131.6 kilometre uzunluğunda ve yürüyerek keşfedilebiliyor.

Ayrıca, bisiklet tutkunları için 31.6 kilometrelik bir bisiklet rotası da mevcut. Bu rota da Tirilye Mahallesi Çamlı Kahve, Aya Yani Kilisesi, Kapanca Antik Limanı, Esence Sahil, Yalıçiftlik Mahallesi, Yaman Mahallesi, Çınarlı Mahallesi, Kaymakoba Mahallesi ve Tirilye Sahili gibi noktaları içeriyor.

Trekking yapmayı sevenler için ise 17 kilometrelik bir rota bulunuyor. Bu rota, Kumyaka Ayastafoni mevkisi, Kumyaka Kirya mevkisi, Çepni Mahallesi, Üsküptepe, Akyeller Selvilik mevkisi, Kumkaya Lotus, Mavriya ve Mankafa mevkisi gibi noktalardan geçiyor.

Bölgede ayrıca, Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Aydınpınar Kilisesi, Dereköy Kilisesi, Yaylacık Tatianos Anıtı, Mirzaoba Tarihi Minare, Sancak Anıtı ve Yörük Meydanı gibi tarihi ve kültürel öneme sahip noktalar da bulunuyor.

Tirilye, Kumyaka, Kaymakoba, Çınarlı, Yaman ve Yalıçiftlik gibi bölgeler, inanç rotası olarak da biliniyor. Bu 63 kilometrelik kısım, ziyaretçilere farklı inanç ve kültürel deneyimler sunmaktadır.