Bahçeli’den Seçimlere Dair Önemli Açıklamalar

Sıra da yetki de sizde

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde Trabzon ve Giresun’da halka hitap ederek bir dizi açıklamalarda bulundu. Bahçeli, öncelikle “sandık göründü” diyerek yaklaşan seçimlerle ilgili önemli bir mesaj verdi. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerin, Türkiye’nin istikrarı, istiklali ve istikbali için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Bahçeli, sözlerine “hiç kimse millet iradesine zincir vuramaz” diyerek, Almanya, Fransa, ABD ve İngiltere’de çıkan gazete ve dergilerin, Türkiye’nin iç siyasi gündemine karışarak sistematik ve şiddetli algı operasyonları yaptığını belirtti. Batı’nın zillet ittifakından yana tarafını koyması ve demokrasi namusunu lekelemeye çalışması, gayri ahlaki ve gayri meşru bir tavır olarak nitelendirdi.

Bahçeli, Erzurum’da yaşanan olayların da bayağı bir provokasyondan ibaret olduğunu açıkladı. Ayrıca, teröristler için adalet isteyenlerin, şehitlerimizin hakkını ve gazilerimizin hukukunu nasıl savunacaklarını sordu. Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Eren Bülbül için adalet istemesi gerektiğini belirtti.

Son olarak, Bahçeli, ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklendi ve “kendine güveniyorsa, şehitlerimizin hakkını, gazilerimizin hukukunu, milletimizin ve devletimizin bekasını savunsun da görelim.” dedi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun bölücü terör örgütünün ve zalimlerin ortak cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyleyerek sokağa çıkmasını engellemeyi önerdi.