CHP’deki Kurultay Süreci ve Değişim Tartışmaları Devam Ediyor

Engin Özkoç: CHP doğum sancısı süreci yaşıyor

CHP’deki kurultay süreci ve değişim tartışmaları hakkında, CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Engin Özkoç, Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: “Partimizde kongre süreçlerini demokratik, adil ve şeffaf bir şekilde yürütüyoruz. Rekabet ve değişim talepleriyle dolu bir ortam var. Türkiye’de başka hiçbir parti, bu kadar demokratik bir sürece sahip değil. İlk haftada 153 ilçede seçim yapıldı ve 10 Eylül’e kadar tüm ilçelerde seçimler tamamlanacak. Ardından il kurultayları düzenlenecek ve son olarak büyük kurultaya geçilecek. CHP, Türkiye’de demokrasinin teminatıdır. Amacımız, halkın temsilini en etkili şekilde sağlamaktır.
Halktan ve parti örgütlerinden gelen eleştiriler ve beklentiler, kongre süreçlerimizi şekillendiriyor. Bu süreçte Genel Merkez olarak, eski ve yeni milletvekillerinden oluşan 30 denetmen görevlendirdik. İstanbul, İzmir ve Ankara dışında 78 ilde denetimler tamamlandı, önümüzdeki günlerde ise 3 büyükşehirde yapılacak. Tüm il ve ilçelerde örgütlerin görüşlerini, önerilerini ve eleştirilerini topladık. Genel Başkan Yardımcımız Zeynel Emre liderliğindeki komisyon, tüzük değişikliği üzerine çalışmalarını sürdürüyor. CHP, bir doğum sancısı süreci yaşıyor ve kurultayda yeni bir yönetim anlayışı ortaya çıkacak. Tüzüğümüzde, katılımı ve demokrasiyi güçlendirecek, yönetim iradesini pekiştirecek ciddi değişiklikler yapacağız.”

Özkoç, “Biz köklü bir çalışma içerisindeyken bazı medya kanallarında CHP’de kavga hikayeleri dönüyor. Ancak burada bir kavga değil, hesaplaşma, yüzleşme ve dönüşüm süreci yaşanıyor. Örgütlerimizde hiç kimsenin Kılıçdaroğlu’cu, İmamoğlu’cu gibi bir düşüncesi yok. Hepimizin amacı, yerelden merkeze doğru halkın iktidarını oluşturmaktır.” şeklinde konuştu.