İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Balkanlar ve Türkiye’nin Birlik Mesajı Verdiği Toplantıda Konuştu

Soylu: Bu topluluk Batı'nın Avrupa'nın göbeğinde bir katliama nasıl seyirci kaldığını bilen bir topluluktur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakırköy’de düzenlenen ‘Büyük Rumeli Buluşması’na katıldı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda yaptığı konuşmada Soylu, topluluklar arası birlik, kardeşlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Etrafımızdaki coğrafyada yaşanan süreçleri en iyi bilenlerin bu topluluk olduğunu söyleyen Soylu, Batı ve özellikle Amerika’nın insan hakları ihlallerinde sessiz kaldığını belirtti. Bu topluluğun sabırlı ve metanetli olduğunu ifade eden Bakan Soylu, çevremizdeki coğrafyaların hepsinin bir kan ve gözyaşı coğrafyasına dönüştürüldüğünü söyledi.  

Soylu, yaptıkları köprülerin, yolların ve otobanların sadece ulaşımı arttırmadığına, Balkanlar dahil birçok coğrafya ile bir bayrak salladıklarına dikkat çekti. Tayyip Erdoğan’ın dünya beşten büyüktür sözünün artık hakim olduğunu belirten Bakan Soylu, Türkiye’nin yüzyılı dünya beşten büyüktür sözünün kapısını açacağını ve birlikte büyüyeceklerini ifade etti.  

Büyürken birçok farklı kültürle büyüdüğünü belirten Süleyman Soylu, Arnavut, Boşnak ve Bulgaristanlı göçmenlerin adetleri ve yaşam biçimleriyle büyüdüğünü ifade etti. Onlarla birlikte kucaklaşma hasreti hissettiğini ve Türkiye’ye gelirken Novi Pazar gibi yerlerin hasretini yaşadığını belirten Soylu, Balkanlar’ı Türkiye’den ve Türkiye’yi Balkanlar’dan ayıramayacaklarını vurguladı.