İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Değişim Talepleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığı Hakkındaki Açıklamaları Merakla Bekleniyor

CHP kulisleri: ‘İmamoğlu aday olmayacak’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonrası ortaya attığı değişim taleplerini açıklayacak olan ‘manifesto’nun büyük bir ilgiyle bekleniyor. “İktidar için değişim” adıyla oluşturduğu internet sitesi aracılığıyla, İmamoğlu tabanın değişim taleplerini belirleyerek, 10 Ağustos’a kadar bu açıklamayı yapacağına dair duyuru yapılmıştı. Ancak, çalışmaların henüz tamamlanmamış olması ve ilçe kurultaylarında ortaya çıkan eğilimleri gözlemlemek için açıklamanın ay sonuna kadar ertelenebileceği belirtiliyor. Kulislerde, İmamoğlu’nun bu açıklama ile partisiyle ilgili değişim taleplerini somutlaştıracağı ve kişisel yol haritasında güçlü bir işaret vereceği konuşuluyor.

İmamoğlu’nun bu açıklamasında, genel başkanlık yerine yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusundaki tercihini de kamuoyuyla paylaşması bekleniyor. “İstanbul problemi” sebebiyle kararını netleştiremediği belirtiliyor. CHP kaynaklarına göre, bu süreçte İstanbul’un kaybedilmesinin sorumluluğunu kimsenin üstlenmek istemediği ifade ediliyor. İstanbul’u kaybeden bir isim olarak genel başkanlık koltuğunda oturmanın da kolay olmayacağı dile getiriliyor. İmamoğlu’nun şimdi tercihinin İstanbul’dan yana olacağı ifade ediliyor. Ayrıca, son günlerde yakın çevresinin “Ekrem Bey genel başkanlık için kendisi aday olmayacak, ancak Özgür Bey aday olursa onu destekleyecektir” dediği belirtiliyor.

Özel’in ise, yakın çevresiyle birlikte hazırlıklarını sürdürdüğü “tutum belgesi” ile resmen adaylığını ilan edeceği söyleniyor. Özel’in, İmamoğlu’nun açıklamasını bekleyebileceği ve bu formülün “emanetçi başkan” tartışmalarına neden olduğu konuşuluyor. Ayrıca, İmamoğlu’na yakın isimlerden Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın adı da kulislerde geçiyor. CHP’deki tüm tarafların itiraz ettiği eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın “ağabey” formülü ise gündeme gelmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Tunceli’yi ziyaret etti. İlk olarak Hozat ilçesinde bulunan Derviş Cemal Ocağı’na giden İmamoğlu, ilçe belediye başkanı Seyfi Geyik’ten bilgi aldı. Ardından Ovacık’a geçerek Koyungölü köyünde Alevi dedesi Zeynel Batar ile görüştü. İmamoğlu daha sonra Munzur Gözeleri’ni ziyaret ederek il merkezinde esnaf ziyareti yaptı.

CHP’nin adaylık yarışında adı geçen Grup Başkanı Özgür Özel’in seçim bölgesi Manisa’da istifalar sonucu düşen il yönetimine yeni atama yapıldığı belirtiliyor. Ali Kuyumcu’nun, genel merkeze yakın olduğu belirtilerek örgütün başına getirildiği ifade ediliyor. Kuyumcu başkanlığındaki yönetim, önümüzdeki ilçe ve il kurultaylarını yönetmek amacıyla göreve başladı. Kulislerde, istifalar sonucu düşen eski yönetimin Özel’e yakın olduğu konuşuluyor.