Kılıçdaroğlu, ikinci tur stratejisi için ATA İttifakı’nın adayı Oğan ile görüşecek.

Kılıçdaroğlu ikinci turun startını verdi: 1 milyon kişi sandık başında olacağız

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur stratejisi hakkında ‘terör’ ve ‘sığınmacılar’ üzerinden sert açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, bir milyon kişiyle sandıkların başında olacaklarını belirtti. Bugün yapacağı görüşmeyle ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ı saflarına çekmek için çalışmalar yapacak. Yeni kurulacak Göçmen Bakanlığı için Oğan’a bakanlık sözü verileceği konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atan partililerinin de katıldığı basın toplantısında, ilk turda sandıktan bu iktidara karşı memnuniyetsizlik ve değişim mesajı çıktığını belirtti. Kılıçdaroğlu, sığınmacılar üzerinden yaptığı açıklamalarda, “Erdoğan, ülkenin sınırlarına, namusuna sahip çıkmadın. Bu ülkeye bile bile 10 milyondan fazla mülteci getirdin. Ben iktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim.” dedi.

Kılıçdaroğlu, sandık güvenliği konusunda da açıklamalarına devam ederek, “Gerekli tüm itirazları yaptık, son bir oy dahi yazılana kadar tepelerindeyiz. Sandıkta bu kez bir – iki değil beş müşahite ihtiyacımız var. Bize oy veren 25 milyon kişiye çağrı yapıyorum. En az 1 milyon insan sandık başında olacağız, söz mü? Güvenliği sağlayacağız.” diye konuştu.

Bugün yapacağı görüşme sonrasında ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ı saflarına çekeceği belirtilen Kılıçdaroğlu’nun, Oğan’a bakanlık sözü vereceği konuşuluyor. Bu yeni kurulacak olan Göçmen Bakanlığı olabilir. Ayrıca, ZAFER Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da bugün yapacağı görüşmeyle ilgili konuşarak, “Yarın ben de görüşeceğim Kemal beyle bugün görüştük telefonda. Bunlar normal şeyler. Saat belli değil henüz. Ayrı ayrı, sonra birlikte. Görüşme sadece adaylarla yapılacak.” ifadelerini kullandı.