YSK, Cumhurbaşkanlığı İlk Tur Seçim Sonuçlarını İlan Etti

İtirazlar sonucu değiştirmedi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk tur sonuçları açıklandı ve adaylardan hiçbiri gerekli yüzde 50 artı 1 oy oranına ulaşamadı. YSK, bugün kesin sonuçları ilan ediyor. Yarın ise ikinci tur için oy verme işlemi başlıyor ve yurtdışı temsilciliklerde 24 Mayıs’a kadar devam edecek.

Seçim takvimine göre, sandık kurullarının kararlarına karşı itiraz hakkı var ve sırasıyla ilçe seçim, il seçim ve en son YSK’ya itiraz edilebilir. Dün yapılan cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimi sonuçlarına yapılan itirazlar, sonucu etkileyecek bir karara neden olmadı.

Seçmen kâğıtlarının yeniden dağıtılması kararı da alındı. AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, YSK’nın müracaatları sonrasında seçmen bilgi kâğıtlarının yeniden tüm seçmenlere dağıtılmasına karar verdiğini açıkladı. Özel, seçmenlerin çoğunun bilgi kâğıtlarını saklamayabileceği için kararın alındığını belirtti.

Milletvekilliği seçimi itiraz süresi de kanun maddeleri dikkate alınarak 24 Mayıs’ta sona erecek. YSK, itirazlar üzerine karar verdikten sonra kesin sonuçları ilan edecek. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur kesin sonuçları ise 1 Haziran tarihinde açıklanacak.