Yurt dışında kullanılan oylar Ankara’da toplandı: Seçimler için hazırlıklar tamamlandı!

Yurtdışı oyları 5 kilitli odada

Yurtdışı seçimlerine ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Yurt dışında kullanılan 1 milyon 691 bin 531 oy, mühürlü oy torbaları içinde Ankara’ya getirildi. Oylar, sıkı güvenlik önlemleri altında olan ATO Congresium’da koruma altına alındı. Buradaki kilitlerin sahibi ise Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti temsilcileri. Beş temsilci bu kilitleri kullanarak kapıyı açacak ve oylar ülkelere göre tasnif edileceği odada mühürlü torbalardan çıkarılacak.

ATO Congresium’da devam eden olaylar, zaten sıkı güvenlik önlemleriyle takip ediliyordu. Hem içeride hem de dışarıda güvenlik görevlileri 7/24 görev yapıyor. Bu yöntem ile, yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmen için 73 ülke ve 156 noktada sandık kurulları oluşturulmuş ve oy kullanma işlemleri 9 Mayıs tarihinde tamamlanmıştı.

Yurtdışından getirilen oylar, 14 Mayıs saat 17.00’de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer sandıklarla eş zamanlı olarak açılacak. Oyların sayım ve dökümleri Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı nezaretinde yapılacak. Gümrüklerde ise, 14 Mayıs saat 17.00’ye kadar oy kullanılabilecek.