A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’ndeki Zaferlerine Devam Ediyor

Son Dakika: Filenin Sultanları, Peru'yu da devirdi! Seri 18 maça çıktı... İşte Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu puan durumu... Kaçıncı sıradayız?

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde B Grubu’ndaki üçüncü maçında Peru ile mücadele etti. Japonya’da yer alan Yoyogi National Salonu’nda oynanan maçta, Filenin Sultanları rotasyonlu bir kadroyla sahaya çıktı. Takımımız, 25-18, 25-27, 25-17 ve 29-27’lik setlerle 3-1 galip gelerek Paris 2024 Olimpiyat Elemeleri’nde üçte üç yaptı. Peru galibiyetiyle birlikte A Milli Kadın Voleybol Takımı, 18 maçlık bir galibiyet serisine ulaşmış oldu.

Yarınki maçta ise rakibimiz Arjantin olacak. 20 Eylül Çarşamba günü saat 07.00’de başlayacak olan mücadele, TRT Spor tarafından canlı yayınlanacak.

B Grubu’nda 3’te 3 yapan A Milli Kadın Voleybol Takımı, topladığı 9 puan ve namağlup unvanıyla liderlik koltuğunda yer alıyor. Amacımız, ilk 2 sırayı elde ederek Paris Olimpiyat Oyunları’na katılmak.

Ayrıca, takımımızın yer aldığı B Grubu’nda ev sahibi Japonya, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru da bulunuyor. Bu elemelerde ilk 2 sırayı elde eden ülkeler, Paris olimpiyatlarına katılmaya hak kazanacak. Diğer ülkeler ise 2024 Milletler Ligi’nde mücadele edecek ve olimpiyat kotası için sıralama yapısına göre mücadele edecekler.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Paris’teki olimpiyat elemeleri maç programı şu şekildedir: 20 Eylül’de Arjantin ile, 22 Eylül’de Brezilya ile, 23 Eylül’de Japonya ile ve 24 Eylül’de de Belçika ile karşılaşacaklar.

Son olarak, Türkiye-Peru maçı Yoyogi National Salonu’nda oynandı ve maçı, hakemler Cespedes Lassi Denny Francisco (DOM) ve Sung Hae-Yoeun (KOR) yönetti. Takımımızın başarılı performansıyla 3-1 galip gelerek mücadeleyi 1 saat 48 dakika süren bir maçta tamamladı.