A Milli Takım, EURO 2024 Elemelerinde Hırvatistan’ı Deplasmanda Yenerek Liderliğe Yükseldi

Son Dakika: Hırvatistan - Türkiye maçı sonrasında Livakovic'e ağır sözler! Hırvat basını faturayı kesti...

A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu altıncı hafta maçında Hırvatistan’ı deplasmanda 1-0 yenerek liderliğe yükseldi. Barış Alper Yılmaz’ın attığı gol ile galibiyeti elde eden milli takımımızda, Salih Özcan asist yaptı. Hırvatistan, 90. dakikada penaltı kazansa da VAR incelemesi sonucunda iptal edildi.

Hırvatistan’ın yenildiği maç hakkında Vinkulja, “Livakovic beceriksizce davranarak Türkiye’ye önde geçmelerine sebep oldu. Ancak Hırvatistan, oyunun sonuna kadar futbolu ikna edici olmayarak beraberliği bile sağlayamadı” dedi.

Teknik direktör Vincenzo Montella, A Milli Takım kariyerine galibiyetle başlayarak 13 puanla liderliği garantiledi. Hırvatistan ise 10 puanda kaldı. Aynı gün Letonya, Ermenistan’ı 2-0 mağlup ederek gruptaki ilk puanlarını aldı.

Bu sonuçlarla birlikte A Milli Takım’ımız, Letonya galibiyeti veya Galler beraberliğiyle EURO 2024 finallerine gitmeyi garantileyecek. Hırvatistan ve Galler ile yapacağımız müsabakalar öncesi gruptaki hesaplar lehimize değişti.

Hırvat basını ise maç hakkında çeşitli yorumlarda bulundu. Index’e göre, Hırvatistan’ın en kötü performansıyla karşılaşmasına rağmen Dalic’in maçın az golle bitmesinden memnun olması gerekiyordu. 24Sata ise Livakovic’in hatasının pahalıya mal olduğunu ve takımın seviyesinin altında bir performans sergilediğini belirtti. Diğer bir gazete Jutarnji, Türkiye’nin galibiyet golünün hediye olduğunu ve Hırvatistan’ı belirsizliğe ittiğini söyledi. Vecernji ve HRT ise Hırvatistan’ın kötü oyun ve utanç verici yenilgiyle karşılaştığını ifade etti. Dbevnik ise Modric, Kovacic ve Brozovic’in zayıf bir performans sergilediğini belirtti.

Sonuç olarak A Milli Takımımız, liderlik yolunda önemli bir adım atarken, Hırvatistan’ın elemelerdeki ilk yenilgisini aldığını gördük. Artık puanlar ve hesaplamalar EURO 2024 için daha da önem kazanacak.