“AFC Şampiyonlar Ligi’nde Al Hilal ve Navbahor Namangan Arasında Başlayan Heyecan!”

Son Dakika: Türkiye'de BAL Ligi'nde 7 sezon oynadı, Jorge Jesus'un başını derde soktu! Neymar'dan korkunç rekor... "35 yıldır böylesini görmedim"

AFC Şampiyonlar Ligi’nde D-Smart ekranlarından izleyebileceğimiz grup maçları heyecanı başladı. Al Hilal, Jorge Jesus yönetimindeki takımıyla Navbahor Namangan ile mücadele etti. King Fahd International Stadyumu’nda oynanan maç 1-1 eşitlikle sona erdi. Navbahor Namangan, Toma Tabatadze’nin golüyle öne geçti. Ancak Al Hilal, son dakikalarda Ali Al Bulayhi’nin attığı golle beraberliği yakaladı. Her iki takım da 1 puan alarak Asya Şampiyonlar Ligi’ne başladı.

Al Hilal, bir sonraki maçında Nassaji Maz ile deplasmanda karşılaşacakken, Navbahor Namangan sahasında Mumbai’yi ağırlayacak.

Maçta dikkat çeken bir detay ise Neymar’ın performansı oldu. Brezilyalı oyuncu, daha önce yedek olarak girdiği maçlarda etkileyici bir performans sergilerken, bu sefer başlangıç kadrosunda yer almasına rağmen bekleneni veremedi. Neymar, Navbahor Namangan karşısında tam 32 top kaybı yaparak, resmi bir müsabakada bir futbolcunun yapmış olduğu en yüksek top kaybı rekorunu kırdı.

Maçın ardından sosyal medyada Al Hilal taraftarları, Jorge Jesus’u istifaya çağırdı. Portekizli teknik adamın görevinden ayrılması için başlatılan etiket kampanyası geniş yankı buldu.

Jorge Jesus ise maç sonrası yaptığı açıklamada, “35 yıldır teknik direktörlük yapıyorum. Hayatımda Navbahor kadar zaman geçiren bir takım görmedim. Oyunun adı futbol değildi. Dolayısıyla futbol hakkında konuşmak istemiyorum” dedi.

Özbekistan ekibi Navbahor Namangan’ın golünü atan Toma Tabatadze’nin Türkiye kariyeri de dikkat çekici. Gürcü forvet, geçmişte Niğde Belediyespor, Bartınspor, Karaderespor, Afyonspor, Eskişehir Kurtuluşspor, Serik Belediyespor, Somaspor ve Mağusa TGSK gibi Türk takımlarında forma giymiş.

Ayrıca Al Hilal’in piyasa değeri Navbahor Namangan’dan tam 258 kat daha fazla. Özbek ekibinin değeri 1.1 milyon Euro iken, Al Hilal’in kadro değeri 258 milyon Euro olarak göze çarpıyor.

Son olarak, Al Hilal Suudi Arabistan Pro Ligi’nde lider durumda bulunuyor. 16 puanla zirvede yer alan takımı, İttihad FC ve Al Nassr takip ediyor.