Al Hilal, Al Riyadh’ı Farklı Yendi ve Liderliğini Sürdürdü

Neymar ilk maçına çıktı, Jesus'un takımı Al Hilal 6-1 kazandı

Al Hilal, Suudi Arabistan Pro Lig 6. hafta maçında Al Riyadh’ı evinde ağırladı ve farklı bir galibiyet elde etti. Jorge Jesus’un yönetimindeki Al Hilal, rakibini 6-1 yenerek liderliğini korudu. Mitrovic’in 30. dakikada penaltıdan attığı golle başlayan Al Hilal, Yasir Al Shahrani’nin 45. dakikadaki golüyle skoru 2-0’a getirdi. Nasser Al Dawsari, Malcom ve Salem Al Dawsari’nin golleriyle farkı açan Al Hilal, Al Riyadh’dan sadece 90+4’te Ali Al Zaqan’ın golüne engel olamadı. Al Hilal’in bu galibiyetiyle ligde mağlubiyeti bulunmayan takım puanını 16’ya çıkararak liderliğini sürdürdü.

Transfer döneminde PSG’den Al Hilal’e transfer olan Neymar, bu maçta takımının formasıyla ilk kez sahaya çıktı. Yedek kulübesinde başlayan Neymar’a teknik direktör Jorge Jesus tarafından verilen taktikler ise sosyal medyada büyük ilgi gördü. 64. dakikada oyuna dahil olan Neymar, 83. dakikada Malcom’un golünün asistini yaparak etkili bir performans sergiledi.

Maçın ardından teknik direktör Jesus, Neymar hakkında konuşarak, “Neymar dünyanın en iyi futbolcularından biri. Bugün oyuna girdikten sonra maça etki ettiğini gördük. Fiziksel olarak bir süreye ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Daha da iyi olacağına inanıyorum. Onun gibi bir futbolcuya sahip olmanın şanslıyız.” şeklinde ifadeler kullandı.