Alperen Şengün: Fenerbahçe Teklifini Reddederek NBA Rotasını Tuttu

Alperen Şengün: Fenerbahçe 2 milyon euro para teklif etti, 'NBA'ye gidececeğim' dedim

NBA kariyerinde Houston Rockets formasıyla önemli başarılar elde eden Alperen Şengün, Paul George’un programına konuk olarak ilginç açıklamalarda bulundu. Genç basketbolcu, Fenerbahçe’nin kendisine teklif yaptığını ve bu konuda şu ifadeleri kullandı: “Fenerbahçe’yi biliyorsunuzdur, Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri. Çok büyük finansal güçleri var. Ben önceden Beşiktaş’ta oynuyordum ve insanlar Türkiye Ligi’nin dünyanın en iyi 3 liginden biri olduğunu söylerler. Ancak ben EuroLeague veya Şampiyonlar Ligi seviyesinde değildim.”
Fenerbahçe, bana büyük bir miktar olan yaklaşık 2 milyon Euro’luk bir teklif sundu. Beşiktaş’tan bu kadar yüksek bir gelir elde etmiyordum. Fakat bu teklifi kabul etmem benim için daha zor bir duruma yol açardı. Çünkü sözleşmemizde “NBA’e giderseniz, 3 milyon Euro ödemeniz gerekecek” gibi bir madde konuluyor. Bu oldukça saçma. Sadece 1 yıl oynayacaktım ve onlar bundan para kazanacaktı. Belki de gitmeme izin vermeyeceklerdi.
Ben bunu reddettim ve “Hayır, burada (Beşiktaş’ta) kalmak ve 30-35 dakika oynamak istiyorum.” dedim. Büyük bir kulübe gitmek ve sadece 20 dakika oynamak istemiyordum. Çünkü Türkiye’de Türk oyunculara pek destek verilmez. Genellikle Amerikalı ve Avrupalı oyunculara odaklanılır. Ben Fenerbahçe’ye gitmeyeceğim, draft olup NBA’e gideceğim dedim.
NBA’de oynamasam bile dilimi ve fiziksel duruşumu geliştireceğim ve kendi oynama zamanımın geleceğine inanıyorum. Hatta menajerimi bile dinlemedim. Menajerim “bekle” dedi ama hayır, gitmek istiyorum dedim.”
Alperen, birçok konuda dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş ve MVP oyuncusu Nikola Jokic ile olan ilişkisini de dile getirmiş. Alperen, “Biliyorsunuz, Jokic sosyal medyada çok aktif değil. Sadece basketbolunu ve ailesini önemsiyor. Harika bir insan, aynı zamanda bir Avrupalı. Tüm Avrupalı oyuncular arasında çok yakın bir bağımız var. Eminim Jokic, onun hakkındaki düşüncelerimi ve söylediklerimi görmüştür. İnsanlar da ona “Alpi bunları söyledi” diyor. Her maçtan sonra Jokic yanıma gelir ve “Harika iş çıkardın, böyle devam et” gibi güzel şeyler söyler. Benim için harika bir deneyim. Onun gibi oynamaya çalıştığımı söyleyemem. Oyun tarzlarımız benzerlik gösteriyor” şeklinde konuştu.
Milli basketbolcu, zaman zaman THY EuroLeague maçlarını takip etmeye çalıştığını söyledi. Alperen Şengün, “Zaman farkı olduğu için maçları izlemek zor oluyor. Seyahat veya diğer aktivitelerle uğraşıyor olabiliyorum. Ancak bazen Anadolu Efes ve Fenerbahçe maçlarını izleyebiliyorum. Her zaman istatistikleri takip ediyorum, ancak maçı takip etmek gerçekten zor” diye konuştu.