Alperen Şengün’ün Etkileyici Performansıyla Houston Rockets Deplasmanda Yenilse de Göz Kamaştırdı

Yok artık Alperen

Milli basketbolcumuz Alperen Şengün, Houston Rockets formasıyla bu sezonki en etkileyici performansını Golden State Warriors deplasmanında sergiledi. Şengün, 37 dakikalık sürede 30 sayı, 13 ribaund, 5 asist, 1 blok ve 1 top çalma ile oynayarak takımının en başarılı oyuncusu oldu. Ne yazık ki, Houston Rockets, Alperen’in bu üstün performansına rağmen maçı 121-116 kaybetti ve sezonun 6. mağlubiyetini aldı. Ev sahibi Warriors’ın galibiyetini ise 32 sayı, 4 ribaund ve 1 asistle katkıda bulunan yıldız oyuncu Stephen Curry getirdi.

Alperen Şengün, bu sezonda giydiği 12 maçta ortalama olarak 20.9 sayı, 8.8 ribaund ve 5.7 asist performansıyla mücadele etti. Houston Rockets Koçu Ime Udoka, Golden State Warriors maçının ardından Alperen’in skorer oyununun yanı sıra savunma becerilerini de takdir etti. Udoka, “Alperen’in hücumda neler yapabileceğini ve oyunu nasıl etkileyebileceğini biliyorduk. Ancak bugün savunmada da önemli bir ilerleme kaydetti. Savunma yönünü benimsedi ve kendisini geliştirdi” şeklinde konuştu.

Birkaç gün önce oynanan Los Angeles Lakers maçında da 23 sayı, 10 ribaund ve 5 asistle üstün bir performans sergileyen Alperen Şengün, maçı kaybetmelerine rağmen büyük bir övgü almıştı. Lakers’ın süper yıldızı LeBron James, milli basketbolcumuzu “Alperen her geçen maç daha da rahat oynuyor, takımının güvendiği bir oyuncu. Özellikle alçak postta çok etkili. Topla etkileşimi harika ve mükemmel bir pasör. Bence değerli bir genç yetenek” sözleriyle övmüştü.