Ankaragücü ve Adana Demirspor Berabere Kaldı: Teknik Direktörlerin Değerlendirmeleri

Patrick Kluivert: İki takım da anlaşırsa neden ertelenmesin

Ankaragücü Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, yapılan maçın kazanılabilecek bir maç olduğunu ifade ederek, “Oyunun bütününe baktığımızda, Ankaragücü maçı kontrol eden taraf oldu. Birçok pozisyona girdik. Bugün kazanabilirdik. Adana Demirspor ile oynamak kolay değildi. 1 puana sevinmek zorundayız. Karşı preslerde biraz sorun yaşadık. Oyuncularımdan son derece memnunum. 2 transferimizin takıma katılmasıyla, daha güçlü bir Ankaragücü izleteceğiz” şeklinde konuştu.

Kafkas, Olimpiu Morutan’ın transferi hakkında ise, “Bugün de dikkat ettiyseniz, Kitsiou’yu önde oynattım. Transferlerimiz bundan sonra da olabilir. Morutan’ı sol ön veya sağ ön mevkide oynatmayı düşünüyoruz. Transferlerde bana danışılıyor. Takım olarak birlikte çalışmaktan hoşlanırım. Bu transferleri hep birlikte yapıyoruz” dedi.

Efkan Bekiroğlu’nun Ankaragücü’nde daha iyi bir performans sergilediğini belirten Kafkas, “Umarım milli takıma kadar yükselir. Kalitesi çok yüksek. Bir süre sakatlık yaşamıştı, şimdi kendini bulmaya başladı. Kendini bulduğunda Ankaragücü’ne çok şey katacak. En iyi transferlerimizden biri” şeklinde konuştu.

Kafkas, maçın İstanbul’da oynanmasına ilişkin olarak ise, “Adana Demirspor için biraz daha kolay olması için başkanımız jest yaptı. Avrupa kupalarında mücadele eden takımlarımız ülke puanı için çok değerlidir. Ben dışarıdaki olaylarda enerjimi başka şeyler için harcamıyorum” dedi.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert ise skorun doğru bir sonuç olduğunu söyleyerek, “Sonuçtan memnun değiliz, tabii ki berabere kaldığımız için üzülüyoruz. Son haftalarda yoğun bir maç temposuna sahibiz. Üstelik üç tane önemli eksiklik de yaşadık, ancak bunlar bahane olmamalıdır. Takımdaki futbolcuların üç günde bir maç oynama alışkanlığı olması gerekmektedir. Ankaragücü’nü de tebrik etmek gerekir, bizim gibi sert bir mücadele verdiler. Kazanmak istiyorduk, ancak genel olarak bakıldığında doğru bir sonuç olarak değerlendirilebilir” dedi.

Avrupa maçları nedeniyle fikstürün ertelenme durumuyla ilgili yöneltilen soruya, Kluivert, “Sonuçta federasyonun uyguladığı bir fikstür var. Ben oynamak istiyorum, ancak eğer iki takım da anlaşırsa neden ertelenmesin. Önceliğimiz Genk maçına odaklanmak ve istediğimizi orada göstermek” şeklinde konuştu.