Avrupa Şampiyonası’nda Türk Antrenörlerin Vize Engeli: İtalyan Antrenör Giovanni Guidetti İsyan Etti

Guidetti’yi isyan ettiren vize komedisi

Türk vatandaşlarına uygulanan vize engeli, önemli bir İtalyan antrenörü olan Giovanni Guidetti’yi bu kez de isyan ettirdi. Guidetti, Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı’nın yanı sıra Sırbistan Kadın Milli Takımı’nın teknik ekibinde yer alan iki Türk antrenörün, Belçika’nın vize vermemesi nedeniyle Avrupa Şampiyonası’na gidemediğini açıkladı. Guidetti, sosyal medya hesabından duyurduğu bu olaya şaşkınlığını belirterek, “Bu kadarına da pes” dedi.

Giovanni Guidetti, Vakıfbank’ı 15 yıldır çalıştırmakta ve Bahar Toksoy ile evli olan bir İtalyan antrenördür. Geçtiğimiz aralık ayında son Dünya Şampiyonu Sırbistan’ın başantrenörlüğüne getirilmesiyle birlikte ekibinde iki Türk antrenör olan Saim Pakkan ve Ahmetcan Erşimşek ile istatistikçi Fatih Yağcı’ya da yer verdi. Ancak, 2023 Avrupa Şampiyonası Grup A maçlarına katılan Sırbistan Milli Takımı’nın Belçika’ya giriş yapabilmesi için vize başvurusunda bulunmaları gerekti. Belçika makamları, Giovanni Guidetti ve sporculara vize verirken, Saim Pakkan ve Fatih Yağcı’ya vermedi. Yetkililer, “Şampiyona sonrası geri döneceklerine dair bir kanaat oluşmadı” gerekçesiyle bu şaşırtıcı kararı verdi. Sırbistan Voleybol Federasyonu’nun da girişimleri sonuçsuz kalınca, Guidetti yaşananlara isyan ederek sosyal medya hesabından böyle bir paylaşım yaptı.

Guidetti, sporun ülkeler ve insanlar arasındaki sınırları ortadan kaldıran bir dostluk köprüsü olduğunu belirtti. Ancak, Türk antrenörlerin vize sorunu nedeniyle CEV EuroVolley 2023’te takımla birlikte olamadıklarını söyleyerek büyük bir endişe duyduğunu dile getirdi. Bu durumun voleybolun marka değerine büyük zarar verdiğini belirten Guidetti, son 15 gündür sorunu çözmeye çalıştıklarını ancak henüz sonuç alamadıklarını paylaştı. Türk antrenörlerin üst düzey kaliteleri ve en iyi organizasyonlarda yer almayı hak ettiklerini söyleyen Guidetti, umarım bu tür vize sorunlarıyla Türk sporcuların da karşılaşmamasını diledi.