“Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda Açıklamalarda Bulundu”

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: Gerekirse seçime gideriz

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde düzenlenen 2023 yılı 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Başkan Çebi, aday sayısının artması hakkında, “Olağanüstü seçim isteyenler var. Bu bize zarar vermez, aksine katkı sağlar. Adayları üzmek istemem, onlara saygı göstereceğim. Onlara destek vereceğim ve kucaklayacağım. Eğer seçim gerekiyorsa konuşarak karar veririz. Beşiktaş konusu önemli olan, diğer detaylar ikinci plandadır. Futbol takımı ve diğer spor şubelerine destek vererek şampiyonluk yolunda birlikte hareket etmeliyiz. Seçim sonucunu sandığa bırakıp, gereken değerlendirmeyi yaparız” şeklinde konuştu.

Başkan Çebi, Beşiktaş’ın futbol takımının performansına da değinerek, Teknik Direktör Şenol Güneş döneminde aldıkları başarılar hakkında konuştu. “24 maçta 20 galibiyet, 4 beraberlik aldık. Bu sene şampiyon olacağız. Futbolcularımızı rahatsız etmek istemiyoruz” dedi.

Merkez Hakem Kurulu’na eleştiride bulunan Çebi, şu sözleri söyledi: “Merkez Hakem Kurulu’ndaki bazı hakemlerle sorun yaşıyoruz. Bu hakemler işlerini beceremiyor, kararlarını doğru veremiyorlar. ‘Bu hakemler gitsin’ diyen tek kulüp başkanıyım. Diğer kulüplerin hakemlerle ilgili konuşma hakkı yok. Bu sözleri sadece ben söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Mali durum hakkında konuşan Başkan Çebi, Beşiktaş’ın diğer kulüplere göre daha iyi bir durumda olduğunu ancak pozitif bir durumun olmadığını belirtti. “2 milyar liralık borcumuzun sebepleri elimizde değil. İsteseydim bu borcu azaltmak isterdim. Öncelikli hedefimiz kulübün ayakta kalması ve faaliyetlerimize devam etmesiydi. Pandeminin etkisi ve diğer nedenlerle 144 milyon Euro elimizden çıktı” diye konuştu.

Yönetimin transfer döneminde Talisca ve Ramos ile ilgili girişimlerde bulunduğunu belirten Çebi, Talisca’nın kulübünün satmak istemediğini söyledi. Ramos transferiyle ilgili olarak da “Bu transferin Beşiktaş’a büyük zarar verebileceğini düşündüğüm için gerçekleştiremedim” dedi.

Başkan Çebi ayrıca stadyum isim sponsorluğuyla ilgili bir anlaşmanın imzalanacağını da sözlerine ekledi.