Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Play-Off Sistemine Destek Veriyor

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: 'Play-off bu sezon olursa destek veririz'

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Süper Lig’in formatını değiştirme planları arasındaki play-off sistemine destek vereceklerini açıkladı. Çebi, “Bizim için play-off’un hiçbir sakıncası yok. Play-off kararı tüm kulüpler tarafından ortak alınacaktır. Eğer böyle bir sonuç çıkarsa, play-off oynanmasını destekleriz. Bu turnuva keyif ve gelir getirir. Ben önemsiyorum. Eğer bu sezon da olursa, destek veririz. Top oynamaktan ve mücadele etmekten kaçınmak gereksiz. Oynanacak her ekstra maç, taraftara keyif verecektir. Biz buna destek oluruz” dedi.

Çebi, Adana Demirspor maçındaki 4-2’lik mağlubiyetten sonra Süper Lig yarışında havlu atıldığı fikrine katılmadığını söyledi. Olayı bir kaza olarak değerlendirip ileriye bakmaları gerektiğini belirten Çebi, “Sezonun başındayız ve önümüzde birçok maç var. Bu maçların sonucunu bugünden tahmin etmek doğru değil. Hocama ve futbolcularıma güveniyorum. Her maçın sonucuna göre ilerlememize devam edersek, takım üzerinde baskı oluştururuz. Sabırla beklemelerini istiyorum. Pandemi döneminde, bu takımın bir şey olamayacağı söylendi ancak 4 kupa kazandık. Günlük sonuçlarla takımı ve yönetimi yıpratmaktan kaçınmalıyız. Başarı için birlik gerekiyor” diye konuştu.

Çebi, Türk futbolunun doğru bir şekilde yönetilmemesinin yayın gelirlerinin düşmesine neden olduğunu ve bunun her kesimin sorumluluğunda olduğunu savundu. Başkanlar, menajerler, futbolcular ve hakemlerin hepsinin bu durumda payı olduğunu belirten Çebi, “Hep birlikte yukarı çıkacağız ya da aşağı düşeceğiz. Durumu tersine çevirmemiz gerekiyor. Mağlubiyetler ve galibiyetler sonuçtur. Aradaki süreci görmemek ve sonuçlarla kulüplerimizi kamuoyuna anlatmak doğru değil. Alt yapımıza ne veriyoruz, nasıl yetiştiriyoruz, bütçelerimizi nasıl yapıyoruz, bunlar uzun bir süreç” şeklinde konuştu.

Ahmet Nur Çebi, Adana Demirspor maçından sonra teknik direktör Şenol Güneş’in rakip kulübün sportif direktörü Gökhan Göktürk’e sarılan ve onu iterek soyunma odasına yönlendiren Salih Uçan konusunda şunları söyledi: “Maç bitmiş, kaybetmek acıdır. Tüm sinirler gergindir. Salih ile Şenol hoca arasındaki ilişkiyi, baba-oğul ilişkisini bilseniz, bu hareketin sizin düşündüğünüz gibi olmadığını anlarsınız. Elbette olmasa daha iyiydi. Hızlı bir şekilde oyuncularını içeri almak istiyor. Benim tam olarak tasvip ettiğim bir durum değil, ancak kötü niyet yok. Bir anlık olaylarla değerlendirilmemeli. Ona oyuncuyu itmek olarak bakmamalısınız. Onlar arasında baba-oğul ilişkisi olduğu için onlar kendi aralarında hallederler. Bu kadar büyük bir hale getirmeye gerek yok.”