Beşiktaş, Gaziantep FK Maçında Stoper Krizi İle Mücadele Ediyor

Beşiktaş’ta Gaziantep FK maçı öncesi savunmada büyük kriz!

Beşiktaş, yarın Gaziantep FK ile kendi sahasında karşılaşacak olan Trendyol Süper Lig maçında stoper kriziyle mücadele ediyor. Haftaya Tayyip Talha Sanuç, Emrecan Uzunhan, Eric Bailly ve Daniel Amartey’nin sakatlıklarından dolayı eksik giren Kartal’da, Omar Colley ve Arthur Masuaku’nun UEFA Konferans Ligi’nde Bodo/Glimt ile oynanan maçta sakatlandığı duyuruldu. Masuaku’nun uyluk arka adalesinde gerilme ve kanama, Colley’de ise eklem sıvısı artışı ve diz içi yağ dokuda ödem görüldüğü belirtildi.

Bu durumda sakat stoper sayısı 5’e yükselirken, Gaziantep FK maçında bu mevkide görev yapacak tek oyuncu, asıl pozisyonu önlibero olan Necip Uysal oldu. Teknik direktör Burak Yılmaz, mevcut sakatların iyileşmemesi durumunda, Onana, Amir, Salih gibi önlibero kökenli oyunculardan birini savunmanın merkezine çekecek. Ayrıca genç futbolcu Demir Ege Tıknaz’ın da ilk 11’de forma giymesinin olası olduğu belirtiliyor.

Bu arada, Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, aralık ayında yapılacak kongrede kulüp başkanlığına aday olmayacağını duyurdu.