“Beşiktaş, Samsunspor’u Eksik Kadroyla Deplasmanda Mağlup Etti”

Beşiktaş'a Samsunspor galibiyeti sonrası hem uyarı hem övgü! 'Karakter koydu, acilen dönmeli'

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında Samsunspor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek galibiyetini aldı. Cenk Tosun’un Samsunspor’a attığı golle birlikte Süper Lig kariyerinde 33 farklı rakip karşısında gol sevinci yaşayan oyuncu, Burak Yılmaz’ı geride bırakarak en çok takımın filelerini havalandıran isim oldu.

Beşiktaş ile Samsunspor, Süper Ligde son olarak 2011-2012 sezonunda karşılaşmıştı. Bu sezon Samsun’da oynanan maç beraberlikle sonuçlanmışken, İstanbul’daki maçı Samsunspor kazanmıştı. İki takım 11 yıl sonra tekrar Süper Ligde karşı karşıya geldi.

Beşiktaş’ta sakat ve cezalı oyuncuların olması nedeniyle Daniel Amartey, Bakhtiyor Zaynutdinov, Eric Bailly, Jean Onana, Milot Rashica, Rachid Ghezzal, Salih Uçan, Tayyip Talha Sanuç, Emrecan Uzunhan ve Ante Rebic kadroya alınmadı. Samsunspor maçına Rıza Çalımbay şu 11 ile çıktı: Mert Günok, Valentin Rosier, Necip Uysal, Omar Colley, Arthur Masuaku, Amir Hadziahmetovic, Gedson Fernandes, Onur Bulut, Alexander Chamberlain, Jackson Muleka, Cenk Tosun.

Hürriyet yazarları Güntekin Onay ve Fırat Aydınus, Beşiktaş’ın Samsunspor karşısındaki galibiyetini değerlendirdi. Güntekin Onay, Beşiktaş’ın eksik kadro ile Samsun deplasmanında kazanma kararlılığını ortaya koyduğunu belirtti. İlk yarıda etkisiz bir oyun sergileyen Beşiktaş, Cenk Tosun’un golü ve ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleri ile maçı kazanmayı başardı. Özellikle Omar Colley ve Mert Günok’un savunmadaki başarılı performansları da Beşiktaş’ı ayakta tuttu.

Fırat Aydınus ise Samsunspor’un Beşiktaş karşısında gösterdiği mücadeleyi takdir etti. İlk yarıda üstün bir oyun sergileyen Samsunspor, ikinci yarıda ise Beşiktaş’ın hamleleriyle zorlandı. Maçta atılan 32 şutta da her iki takım da gol arayışındaydı. Beşiktaş’ın acil olarak Rebic, Ghezzal ve Rashica gibi kanat oyuncularına ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Hakem Abdulkadir Bitigen’in yönetimini başarılı bulan Aydınus, verdiği kararların genel olarak doğru olduğunu belirtti.

Bu maçta dikkat çeken noktalardan biri ise Soner’in hakeme yaptığı aşırı itirazlardı. Ayrıca oluşan bir ofsayt pozisyonunda Mouandilmajdi’nin endirekt serbest vuruşu Beşiktaş’ın kendi sahasından kullanma ısrarı da ilginç bir detaydı.