Beşiktaş, Süper Lig’in İlk Haftasında Fatih Karagümrük’ü Gedson Fernandes’in Golüyle Mağlup Etti.

Fatih Karagümrük-Beşiktaş maçı sonrası kadro uyarısı: 'Herkesi uyuttular, tüm dengeyi bozdu'

Beşiktaş, Süper Lig’in ilk haftasında Fatih Karagümrük’ü 1-0 mağlup ederek sezona üç puanla başladı. Mücadelede iki kez direği sarsan Beşiktaş, penaltı atışını kaçırırken aradığı golü Gedson Fernandes ile buldu. Müsabakanın 85. dakikasında uzaktan sert bir şutla ağları havalandıran Gedson Fernandes, takımına üç puanı getirdi.

Gedson Fernandes, Beşiktaş formasıyla ilk kez Süper Lig’de ceza sahası dışından bir gol atarak Fatih Karagümrük filelerini havalandırdı. Portekizli futbolcu ayrıca maçta 11 ikili mücadele kazanan en başarılı oyuncu oldu.

Beşiktaş’ın sol kanat oyuncusu Ante Rebic, Fatih Karagümrük karşısında ilk kez bir Süper Lig maçında forma giymiştir. Rebic, mücadelenin 62. dakikasında oyuna dahil olmuştur.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Süper Lig tarihinde açılış haftasında en fazla galibiyet alan isim olan Ertuğrul Sağlam’ın rekoruna ortak olmuştur.

Beşiktaş, mücadelenin ikinci yarısında daha yüksek bir tempoyla oynayarak topu daha hızlı dolaştırmış ve daha etkili bir baskı kurmuştur. Bu şekilde, hak ettikleri bir golü bulmayı başarmışlardır.

Aboubakar, belki de kariyerinin en kötü penaltısını kullanmış olmasına rağmen, Rebic’in oyuna girmesiyle sol kanattaki etkinliği artıran Beşiktaş, daha fazla hücuma yönelik oynamaya başlamıştır. Gedson ve Onur’un işbirliğiyle gelen gol ise Beşiktaş’ın ikinci yarıdaki oyununun bir ürünüdür.

Günümüz futbolunda yüksek tempo ve atletizm önemlidir. İlk yarıdaki temposuz futbol, en zayıf rakipleri bile mağlup etmelerini engellemiştir. Ancak Beşiktaş, yeni transferlerin katılımıyla kadro derinliğini artırarak daha alternatifli bir kadroya sahip olacaktır.

Galatasaray ve Beşiktaş’ın son maçlarda aynı 11’i kullanmalarına rağmen tutku seviyelerini koruyamamaları dikkat çekicidir. Takviyeler sonrası Beşiktaş’ın daha iyi bir kulübesi olduğu için oyunda değişiklikler yapabilmişlerdir.

Beşiktaş’ın maçtaki dengeyi bozarak galibiyeti elde etmesi, Soner Güneş’in daha iyi bir oyuncu rotasyonuna sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Son 30 dakikada oyuna giren Rebic’in etkisi önemli olmuştur. Aynı şekilde, Semih ve Onur da hareketli bir oyun sergileyerek takıma katkı sağlamışlardır.

Karagümrük’ün santrfor pozisyonunda Salih Dursun’la başlaması dikkat çekicidir. Bu oyuncu, sağ bek kökenli olmasına rağmen ileri uçta görev almıştır. Bu, son dönemde bazı takımların klasik santrfor anlayışından uzaklaşmasıyla birlikte görmeye alıştığımız bir durumdur. Gökhan da bu üçlü içinde özellikle dikkate değer bir oyuncudur, çok yönlülüğüyle ön plana çıkmaktadır.