Beşiktaş’ın Club Brugge ile UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Karşılaşacağı Maçın İncelemesi

Club Brugge çok önemli 2 ismini sattı! Beşiktaş'ın muhtemel 11'inde kimler var? Konferans Ligi iddaa oranları...

Club Brugge, geçen sezonu Belçika’da 4. sırada tamamlayarak geçiren bir takım olarak dikkat çekiyor. Yeni sezonun ilk 6 haftasında ise 13 puan toplayarak iyi bir performans sergilediler. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grup aşamasına ulaşmak için 3 eleme maçı oynadılar ve Aarhus, KA Akureyri ve Osasuna takımlarını mağlup ederek bu hedeflerine ulaştılar. Transfer döneminde genç stoperleri Abakar Sylla’yı ve etkili kanat oyuncusu Noa Lang’ı sattılar ve bu satışlardan 33 milyon euro gelir elde ettiler. Bunun yanı sıra Igor Thiago, Hugo Vetlesen, Philip Zinckernagel ve Michal Skoras gibi oyuncuları takıma dahil ettiler. Club Brugge’da dikkat edilmesi gereken isimler ise sol bek Maxim De Cuyper, orta saha oyuncusu Hans Vanaken ve sağ kanat oyuncusu Andreas Skov Olsen olarak öne çıkıyor.

Beşiktaş, son 24 maçta Trabzonspor’a 0-3 yenildiği maç hariç hiç yenilgi almamıştı. Ancak bu maçta Tayfur Bingöl deplasman kafilesinde yer almadı. Teknik direktör Şenol Güneş ise Eric Bailly’nin hazır olduğunu ve Daniel Amartey’nin iyileştiğini söyledi. Ancak Omar Colley’nin durumu belirsiz. Umut Meraş, Gökhan İnler ve Emrecan Bulut ise liste dışı. Orta sahada ise “Amir & Gedson” ikilisi forma giyerken Salih Uçan ile Alex Oxlade-Chamberlain arasındaki tercih belirsizliğini koruyor. Gol yollarında ise Vincent Aboubakar ön plana çıkıyor ve Milot Rashica sağ kanatta, Cenk Tosun ise sol kanatta forma giyebilir.

İki takım arasında Avrupa maçında 9 sezon önce karşılaşma yaşanmıştı ve Club Brugge her iki maçı da kazanmıştı. Bu maçların her ikisi de “karşılıklı gol var” ve “2.5 üst” olarak sonuçlanmıştı. Ayrıca Club Brugge’un son 6 resmi maçının tamamı da “karşılıklı gol” ve “2.5 üst” şeklinde tamamlanmıştı. Beşiktaş ise deplasmanda oynadığı son 4 maçın 3’ünde “2.5 üst” sonuçlarını gördü.

Misli üyeleri arasında bu karşılaşmayı kuponlarına alanların büyük bir kesimi Club Brugge’nin galibiyetine inanıyor. %18’lik bir kesim ise maçta en az 3 gol olacağına dair “2.5 üst” tercihini yapıyor. Beşiktaş taraftarları ise geçmişte depremden etkilenen çocuklar için sahaya oyuncak fırlatmış ve bu konuda duyarlı bir şekilde davranmışlardı.