Beşiktaş’ta Aboubakar Sakatlığı ve İddialar Üzerine Tartışmalar Devam Ediyor

Şoke eden Aboubakar gerçeğini Burak Yılmaz açıkladı: 'Golcümüz 4 ay sonraki alacağı için ısrar ediyormuş!'

Beşiktaş’ın yıldız ismi Vincent Aboubakar’ın sakatlığıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Oyuncunun sakatlığının uzaması, bazı soru işaretlerini beraberinde getirmektedir. Geçmiş yıllarda, Aboubakar ile ilgili Sergen Yalçın’ın bir açıklaması da akıllara gelmiştir. Bodo Glimt maçında yaşanan sakatlık sonrası, bazı iddialar da gündeme gelmiştir. Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe, köşesinde yaptığı bir röportajda ilginç bir iddiayı ortaya atmıştır. Gökçe’ye göre, Burak Yılmaz’a göre Aboubakar, alacaklarının ödenmesi konusunda ısrarcı olmuştur ve bu ödemeler yapılmadığı sürece ağrılarının devam ettiğini söylemiştir.

Gökçe’nin yazısında belirttiği gibi, Aboubakar’ın sakatlığı geçtiğimiz sezonda da benzer bir sarmal içinde olmuştur. Yılmaz’ın iddiasına göre, futbolcu alacaklarının ödenmesi konusunda ısrarcı olmuş ve ödemeler gerçekleştirilmediği sürece ağrıları devam etmiştir. Ancak, bu dedikoduları doğrulamak için bilimsel olarak kanıt sunmak istemiyorum. Bu konuyu Beşiktaş yöneticilerine bırakıyorum.

Bu arada, Gökçe aynı röportajda Burak Yılmaz’ın Bailly-Tayfur olayıyla ilgili görüşlerini de aktarmıştır. Yılmaz, olayın hemen ardından tepki vermenin hata olabileceğini belirtmiş ve sorunun bir sonraki gün çözüldüğünü ifade etmiştir. Ancak o günkü tepkisinden pişmanlık duymadığını da eklemiştir.

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay ise son açıklamasında Aboubakar’ı görüp, “Hazır mısın?” diye sorduğunda, futbolcunun “Hayır” yanıtını verdiğini belirtmiştir. Zaten sekerek hareket etmesi de Aboubakar’ın durumunu göstermektedir.

Diğer taraftan, Vincent Aboubakar, Kamerun Milli Takımı’nın Mauritius ve Libya ile oynayacağı maçlarda kadroya çağrılmıştır. Ancak, oyuncunun bu maçlarda oynayıp oynamayacağı hala belirsizliğini korumaktadır.

Geçmişte katıldığı bir programa konuk olan Sergen Yalçın, Aboubakar ile ilgili ilginç bir olayı anlatmıştır. Sivas’a gittikleri bir maçta Aboubakar sakatlandığında, diğer takım arkadaşları ona baskı yaparak, “Oyna, oyna” demiştir. Ancak Aboubakar bu baskılara dayanamamış ve “Tamam, kendimi riske atıp oynayacağım” demiştir. Ancak maç esnasında saha içinde pozisyonlara girmeyen Aboubakar, 44. dakikada ayağını tutmuştur. Sergen Yalçın ise durumu “Ne oldu, vuruldu mu?” diye sormuştur. Ancak sonradan Aboubakar’ın sakatlandığını öğrenmiş ve kendisini tribünden izlerken çekilmiş bir görüntüde gülememiştir.

Son olarak, Aboubakar’ın ikinci kez Beşiktaş’a geldiği dönemde yaptığı bir açıklamada, kontratının uzayıp uzamaması konusuyla ilgili Sergen Yalçın’ın iddialarına cevap vermiştir. Aboubakar, Sergen Yalçın’la hiçbir sorunu olmadığını ve ona büyük saygı duyduğunu belirtmiştir. Kontratının devam etmesi için 30 maç oynaması gerektiği doğru olsa da, bu konunun kendisiyle hiçbir ilgisi olmadığını ifade etmiştir.