Beşiktaş’ta Teknik Direktör Rıza Çalımbay Görevden Alındı: Kulüpte Sarsıntı Devam Ediyor

Son dakika: Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay dönemi resmen sona erdi! İşte 5 haftalık serüvende yaşananlar...

Beşiktaş’ta Sarsıntı Devam Ediyor: Teknik Direktör Rıza Çalımbay Görevden Alındı

Beşiktaş kulübü, zorlu bir sezon geçirmekte olduğu son dakika açıklamasıyla bir kez daha gündeme geldi. Süper Lig’in 17. haftasında Corendon Alanyaspor’a karşı oynanan maçın ardından, siyah-beyazlı takım üst üste ikinci mağlubiyetini aldı ve taraftarların büyük tepkisine maruz kaldı.

Beşiktaşlı taraftarlar, takımın performansı ve oyuncuların gösterdiği oyunla ilgili büyük bir hayal kırıklığı yaşadı ve teknik ekibe olan tepkilerini dile getirdi. Bu tepkiler sonrasında Beşiktaş yönetimi, teknik direktör Rıza Çalımbay ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Resmi bir açıklama ile duyurulan haberde Beşiktaş yönetimi, teknik direktör Rıza Çalımbay ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırmaya karar verdiklerini belirtti. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yönetimimiz Corendon Alanyaspor maçından sonra gerçekleşen toplantı sonucunda, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasına karar vermiştir. Bu karar, sözleşme gereği 27 Aralık 2023 tarihine kadar daha fazla zarar görmemesi adına alınmıştır. Değerli hocamız Rıza Çalımbay’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Saygılarımızla, Beşiktaş JK”.

Rıza Çalımbay’ın görevinden ayrılmasının ardından Beşiktaş yönetimi yeni bir teknik direktör arayışına girdi. NTV Spor’un haberine göre, Fabio Cannavaro, Slaven Bilic, Ruud van Nistelrooy, Frank de Boer, Jorge Sampaoli, Bruno Genesio ve Stanislav Cherchesov gibi isimler düşünülen adaylar arasında yer alıyor.

Ayrıca, siyah-beyazlı taraftarlar Alanyaspor maçının son dakikalarında takımın skoruna tepki göstererek, eski teknik direktörleri Sergen Yalçın’a destek verdi. Sosyal medyada da Yalçın lehine birçok paylaşım yapıldı.

Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ın teknik direktörlük görevini interim olarak yürüten Burak Yılmaz’ın görevine son verilmesiyle 12. haftada takımın başına geçmişti. İlk maçında Başakşehir’i mağlup ederek başarılı bir başlangıç yapmış ve takımına 3 puan kazandırmıştı. Ancak sonraki maçlarda ise beraberlikler ve mağlubiyetler yaşayarak takımını istenilen sonuçları elde edememişti.

Beşiktaş, Rıza Çalımbay’ın 5 haftalık görev süresinde yalnızca 7 puan elde edebilmişti. Bu sonuçlarla birlikte Süper Lig’de 26 puanla 5. sırada yer aldı. Kulüp yönetimi, yeni teknik direktörün kim olacağına hızlı bir şekilde karar verecek ve takımın performansını yükseltmeyi hedefleyecektir.