Borussia Dortmund, Newcastle United Maçı Öncesi Eksiklerle Mücadele Ediyor

Newcastle'da 8 eksik, Dortmund'da Emre Can belirsizliği! Şampiyonlar Ligi son haberler, iddaa oranları, muhtemel 11'ler...

Borussia Dortmund Almanya Bundesliga’da Bayern Münih’e mağlup olmuş ve sezonun ilk yenilgisini almıştır. Bu hafta sonu oynayacakları Newcastle United maçı öncesi ise bazı eksikleri bulunmaktadır. Mateu Morey ve Julien Duranville sakatlıkları nedeniyle maçta yer alamayacaklar. Emre Can’ın ise maç saati netleşmemiştir. Teknik direktör Edin Terzic, “Emre Can için kararımızı vermiş değiliz. Oynaması zor ama umudumuzu kaybetmedik…” şeklinde konuştu. Emre Can yetişmezse orta alanda milli futbolcumuz Salih Özcan, Felix Nmecha ve Julian Brandt forma giyecekler. Savunmada Nico Schlotterbeck ve ya Niklas Süle/Mats Hummels ikilisinden biri forma giyecek. Kanatlarda Marco Reus ve Donyell Malen görev alacak. Hücum merkezinde ise Niclas Füllkrug yer alacak.

Newcastle United ise Premier Lig’de ilk 4 haftada 3 yenilgi alsa da son 7 haftada 5 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek 20 puanla 6. sıraya yerleşti. Şampiyonlar Ligi’nde ise 3 maçta 4 puan toplayarak Dortmund’un ardında 3. sıraya yer aldılar.

Her iki takımda da bazı eksikler bulunuyor. Jacob Murphy, Matt Targett, Dan Burn, Harvey Barnes, Elliot Anderson, Sven Botman ve Alexander Isak sakatlık nedeniyle maçta yer alamayacaklar. Newcastle takımında ise Sandro Tonali bahis skandalı sebebiyle 10 ay futboldan men edildi. Teknik direktör Eddie Howe, orta alanda Bruno Guimaraes ve Sean Longstaff’ın yanında Joe Willock ya da Joelinton’u tercih edecek. Beklerde ise Tino Livramento ve Kieran Trippier forma giyecek. Karşılaşmada en yakın noktada ise Callum Wilson görev yapacak.

Öne çıkan istatistiklere göre, Borussia Dortmund evinde oynadığı son 6 Şampiyonlar Ligi maçını kaybetmedi. Newcastle United ise son 12 resmi maçın sadece 1’ini kaybetti; bu mağlubiyet de Dortmund’a karşı yaşandı.

Maçı kuponlarına alan Misli üyelerinin çoğunluğu Dortmund’un galibiyetine inanmaktadır. Signal Iduna Park’ta, 80 bini aşkın taraftar önünde 3 puan beklemektedirler. Diğer bir kesim ise maçta en az 3 gol olduğunu düşünerek “2.5 ÜST” tercihini kuponlarına eklemiştir.

Newcastle’ın tecrübeli sağ beki Kieran Trippier’in Tottenham günlerinden bir gol videosu da arşivimizde yer almaktadır.