Burak Yılmaz: Galatasaray Derbisine Hazır ve İddialı

Beşiktaş'ta Burak Yılmaz gözünü derbiye dikti: Yüzde 100 hazır olacağız'

Futbolculuk kariyeri boyunca birçok derbi maçta boy gösteren Burak Yılmaz, Beşiktaş’ın başında ilk defa teknik direktör olarak görev alacağı Galatasaray maçında en iyi kadroyu sahaya sürmeye çalışacaklarını dile getirdi. Geçtiğimiz gün yapılan antrenman öncesinde derbiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, şu sözleri kullandı: “Derbiye tam anlamıyla hazırız. Milli takımlardan dönen oyuncularımızın sağlıklı bir şekilde gelmelerini diliyoruz. Çok ciddiyet ve arzuyla çalışıyoruz. Sahada en iyisini yapmaya uğraşacağız. Görevimin bilincindeyim. Futbolculuk hayatımda her zaman zorluklar oldu ve hepsinin üstesinden geldik. Bu, farklı bir görev, farklı bir tanım ve farklı bir pozisyon. Yine kendime ve ekibime güveniyorum. Futbolcu arkadaşlarıma yürekten inanıyorum. Camiama güveniyorum. Zorlukları aşarsanız başarılı olursunuz. Oyuncu arkadaşlarıma sonsuz güvenim var. Görevimi ne kadar önemsediğimin farkındayım. Koca bir camiayı temsil ettiğimin bilincindeyim. En büyük güvencem oyuncularım. Onlara yürekten inanıyorum.”

Sakatlık yaşayan Gedson Fernandes ve Salih Uçan’ın durumlarıyla ilgili olarak 38 yaşındaki teknik direktör şunları söyledi: “Sağlık ekibimiz, derbide yetiştirmek için ellerinden geleni yapıyor. Eğer yetişirlerse çok mutlu oluruz. Eğer yetişmezlerse, onların yerine oynayacak olanlar da Beşiktaş oyuncusudur. Ben umutluyum ve mutluyum. Onların yerini dolduracak oyuncular ellerinden geleni yapacaklar.” Gedson, ligde 4 ve Avrupa’da 1 maçı kaçırırken, Salih de sakatlık nedeniyle İstanbul maçını tamamlayamamıştı.

Burak Yılmaz, Hari Vukas ve Toni Modric’in kendi isteğiyle teknik ekibe katıldığını vurgularken şu değerlendirmelerde bulundu: “Onların bize güç katacağına inanıyorum. İki hocayı da yakından tanıyorum. Geçen sene Marsilya-Lille maçında Hari ile buluşmuştum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Davetim üzerine hiç tereddüt etmeden buraya geldiler. Bu büyük camiadan geliyor. Her şey benim isteğimle oldu. Alacağımız her bilgi, her katkı bizim için değerlidir. Şu anda her şey olumlu bir şekilde ilerliyor.”

Galatasaray karşısında 5 galibiyeti bulunuyor. Eski takımı Galatasaray’a futbolculuk döneminde çeşitli takımlarda 14 kez rakip olan Burak Yılmaz, bu maçların 5’ini kazanırken, 4 kez berabere kaldı ve 5 kez mağlup oldu. 14 maçta Galatasaray ağlarını 3 kez havalandıran Burak, bir de asist yapma başarısı gösterdi.