“Büyük Takımlar Arasındaki Transfer Rekabeti ve Yabancı Sınırı Sorunu”

Fenerbahçe ve Galatasaray'da 'kontenjan' sorunu! Üçer oyuncuyla yollar ayrılacak

Bu sezon, 3 büyük takım arasında unutulmayacak bir transfer rekabeti yaşandı. Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe, ardı ardına yıldız oyuncuları kadrolarına katarak önemli bir performans sergiledi. Son zamanlarda atağa kalkan Beşiktaş da ezeli rakiplerine katıldı. Bu sezon aynı zamanda transferler arasında atılan çalımlar da büyük ilgi çekti. Fenerbahçe, Tadiç ile Beşiktaş’a, Szymanski ve Fred ile Galatasaray’a transfer yaparken, Galatasaray da Zaha ve Tete ile Fenerbahçe’ye, Halil Dervişoğlu ile Beşiktaş’a çalım attı.

Ancak, yıldız takviyeleri ve transfer çalımlarıyla birlikte, özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe’nin çözmesi gereken büyük bir sorun var: yabancı sınırı. Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’de 2023-24 sezonunda hâlâ 8+3 kuralının uygulanmasına karar verdi ve takımlar en fazla 14 yabancı oyuncuya sahip olabiliyor. Galatasaray ve Fenerbahçe’de ise son transferlerle birlikte 17 yabancı oyuncu bulunuyor. Beşiktaş ise Eric Bailly ile birlikte 14 yabancı oyuncuya sahip. Ancak Kartal için bir sıkıntı yok çünkü Bakhtiyor Zaynutdinov mavi kartla oynuyor.

Galatasaray’ın Davinson Sanchez ve Tanguy Ndombele’in de takıma katılmasıyla en az 3 oyuncuyla yollarını ayırması gerekiyor. Sarı kırmızılı takımda dışarıda kalması beklenen isimler Fredrik Midstjö, Leo Dubois ve Christian Luyindama… Luyindama’nın lisansı çıkarılmadığı için onun için bir sıkıntı yok. Midstjö de Süper Lig’de birçok takımın ilgisini çekiyor. Yıllık ücreti 1.8 milyon Euro olan Leo Dubois için ise şu ana kadar ilgilenen çıkmadı. Galatasaray yönetimi, Fransız oyuncuyu göndermek için maaşının yarısını ödemeye hazır.

Fenerbahçe’nin de 17 yabancı futbolcusu bulunuyor, bu durumda 3 oyuncudan vazgeçmesi gerekiyor. Sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalacak olan Lincoln Henrique’nin sözleşmesi donduruldu. Ayrıca, takıma gelecekte yatırım olarak kazandırılan 2003 doğumlu Mısırlı stoper Omar Fayed’in kiralanması planlanıyor. Aynı şekilde sakatlık nedeniyle uzun süre forma giyemeyecek Luan Peres’in de lisansı askıya alınabilir.

Fenerbahçe’nin yabancı futbolcuları şunlardır:
– Dominik Livakovic (Hırvatistan)
– Alexander Djiku (Gana)
– Jayden Oosterwolde (Hollanda)
– Rodrigo Becao (Brezilya)
– Luan Peres (Brezilya)
– Omar Fayed (Mısır)
– Sebastian Szymanski (Polonya)
– Dusan Tadic (Sırbistan)
– Bright Osayi Samuel (İngiltere)
– Fred (Brezilya)
– Ryan Kent (İngiltere)
– Miguel Crespo (Portekiz)
– Miha Zajc (Slovenya)
– Lincoln Henrique (Brezilya)
– Edin Dzeko (Bosna-Hersek)
– Joshua King (Norveç)
– Michy Batshuayi (Belçika)

Galatasaray’ın yabancı futbolcuları ise şunlardır:
– Fernando Muslera (Uruguay)
– Victor Nelsson (Danimarka)
– Davinson Sanchez (Kolombiya)
– Christian Luyindama (Demokratik Kongolu)
– Angelino (İspanya)
– Sacha Boey (Fransa)
– Leo Dubois (Fransa)
– Lucas Torreira (Uruguay)
– Tanguy Ndombele (Fransa)
– Sergio Oliveira (Portekiz)
– Fredrik Midtsjö (Norveç)
– Hakim Ziyech (Fas)
– Wilfried Zaha (Fildişi Sahili)
– Tete (Brezilya)
– Dries Mertens (Belçika)
– Mauro Icardi (Arjantin)
– Cedric Bakambu (Demokratik Kongolu)