Euro 2024 Üçüncü Hafta Özet!

EURO 2024’te Üçüncü Hafta Heyecanı!

EURO 2024 turnuvasında geçtiğimiz gece üçüncü hafta maçları oynandı. A Grubu’nda liderlik mücadelesi veren İsviçre ve Almanya karşı karşıya geldi. Diğer maçta ise İskoçya ile Macaristan karşı karşıya geldi.

Almanya ev sahibi olduğu maçta İsviçre’ye karşı uzun süre geriye düşmesine rağmen 90+2. dakikada bulduğu golle 1-1 berabere kaldı. Grup maçlarını tamamlayan Almanya 7 puanla liderlik koltuğunda otururken 5 puanlı İsviçre ikinci sırayı aldı.

Opta’nın verilerine göre Almanya formasıyla büyük turnuvalarda oyuna sonradan dahil olan ve dördüncü golünü atan Niclas Füllkrug, ülkesi için bu alanda bir rekora imza attı.

İskoçya ile Macaristan arasındaki mücadelede ise Macaristan, son dakikada bulduğu golle rakibini 1-0 mağlup ederek üçüncü sırada yer aldı.

Milli Takımımız, son 16 turuna çıkabilmek için grubu ikinci sırada tamamlayarak yoluna devam edebilecek. Ancak Çekya’ya yenilmesi ve Portekiz’in Gürcistan’a karşı kazanması durumunda en iyi üçüncülük umutları başlayacak.

İskoçya’nın Macaristan’a karşı kaybetmesi ise Milli Takımımız için avantajlı bir durum yarattı. Bu gol aynı zamanda Avrupa Şampiyonası tarihinde atılan en geç gol unvanını da elinde bulunduruyor.

A Milli Takımımız, Çekya’ya karşı en fazla 2 farklı yenilgi alarak umut dolu bir şekilde ilerlemeye devam edebilecek.

Bugün oynanacak maçlarda Hırvatistan’ın İtalya’yı, Arnavutluk’un da İspanya’yı mağlup edememesi halinde Milli Takımımız, Çekya maçına avantajlı bir konumda girecek ve son 16 turu için önemli bir adım atmış olacak.

Turnuvanın fikstür formatı gereği son maçını oynarken diğer gruplardaki sıralamaları görebilecek olan Milli Takımımız, gelecek rakibini belirleyerek son 16 turuna odaklanacak.

Grubunu ikinci sırada tamamlayan Milli Takımımız, D Grubu lideri ile eşleşecek. Üçüncü sırada bitiren takımımız ise İspanya, İtalya, İngiltere, Avusturya, Slovenya ya da Danimarka ile karşılaşacak.