Fenerbahçe, Alanyaspor’u Mağlup Ederek Liderliğini Sürdürdü

Alanyaspor - Fenerbahçe maçı sonrası İrfan Can Kahveci, Tadic ve Fred iddiası! "İsmail Kartal hariç bunu kimse beklemiyordu, seviye atladı, saha içi yöneticiliğini alıyor"

Fenerbahçe, Süper Lig’in altıncı haftasında Alanyaspor’u deplasmanda 1-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Sarı-lacivertlilerin tüm kulvarlarda galibiyet serisi 12 maça çıktı. Süper Lig’in altıncı haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Alanyaspor ile karşılaştı. Alanya’daki mücadeleyi Fenerbahçe, 1-0’lık skorla kazandı.

Ligdeki beş maçını da kazanan Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren gol, 43. dakikada İrfan Can Kahveci tarafından kaydedildi. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, 15 puanla liderliğini korudu. Alanyaspor ise sezonun ilk yenilgisini alarak 7 puanda kaldı.

Fenerbahçe’nin Alanyaspor’u 1-0 mağlup ettiği maçta İrfan Can Kahveci büyük bir performans sergilerken, karşılaşmada aynı zamanda birçok ilk yaşandı. Alanya’daki maçın 43. dakikasında gol atan İrfan Can Kahveci, takımına galibiyeti getirdi ve iyi formunu sürdürdü. Milli oyuncu, bu sezon altıncı kez gol sevinci yaşamıştı ve daha önce altı gol pası vermişti.

Alanyaspor’u mağlup eden Fenerbahçe, Süper Lig’de bu deplasmanda üst üste üç galibiyet alarak bir ilke imza attı. Aynı zamanda sarı-lacivertliler, tarihlerinde üçüncü kez bir sezonda ilk beş maçtan galip ayrılarak 5’te 5 yapmış oldu. En son bu başarıyı 2009-2010 sezonunda elde etmişlerdi. Ev sahibi takım ise Süper Lig tarihinde en az şut çektiği (2) ve en düşük gol beklentisi değerine (0.08 xG) sahip olduğu maçı Fenerbahçe karşısında oynadı.

Orta sahaların hücum katkısı günün şifresi oldu. İsmail-Fred ve Szymanski üçlüsü, tüm tehlikeli pozisyonlarda etkili oldu. Fenerbahçe, hafta içinde Nordsjaelland maçına farklı bir kadro ile çıksa da sert presleriyle rakiple başa çıktı. Alanyaspor’un genç savunmasına sürekli baskı yaparak ikinci golü de doğrudan hücum presle buldu.

İsmail Kartal, Alanya’da da takımını 7 kişilik sert bir rotasyonla sahaya sürdü. İlk yarıda topa sahip olmalarına rağmen net pozisyonlar bulmakta zorlandılar. Ancak buldukları pozisyonların ortak noktası İsmail, Fred ve Szymanski üçlüsüydü. İrfan Can’ın golünü de Szymanski’nin hazırladığı topun ardından geldi.

Fenerbahçe’nin oyunu, topa sahip olma ve bireysel kaliteyle oyunu kontrol etme üzerine kurulu bir yapıya döndü. Alanyaspor karşısındaki kadroya baktığımızda herhangi bir eksiklik görmek zor. Ömer Erdoğan’ın baskı yapmayıp savunmanın iki hattını birbirine yaklaştırmasıyla sarı-lacivertliler oyun kuruluşunda sorun yaşamadı. Hızlı paslarla tehlikeli olmayı başardılar.

İrfan Can Kahveci ise seviye atlayarak golü bulan isim oldu. İsmail Kartal’ın dokunuşu, Kahveci’nin topu ayağına istemeyi bırakıp hareketlenmesiyle birlikte etkisini gösterdi. Maribor maçında ıslıklanan Kahveci, her maç biraz daha performansını arttırarak eleştirenleri utandırmaya devam ediyor.

İkinci yarının ilk 15 dakikası zor geçse de Fenerbahçe, Alanyaspor’a karşı duran toplardan hareketle oyunu tekrar rakip kaleye taşıdı ve galibiyete ulaştı. İsmail Kartal için iyi bir başlangıç önemliydi ve resmi maçlarda 12’de 12 beklenmese de bu güçlü başlangıç, takımın birlik ve beraberliği açısından önemli bir rol oynuyor.