Fenerbahçe Beko Euroleague’de Düşüş Yaşıyor: Sakatlıklar ve Tercihler Takımı Etkiliyor

Sakatlıklar potada da Fenerbahçe'nin canını yaktı! Itoudis'e eleştiri...

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague’deki performansında yaşadığı düşüşle dikkat çekiyor. Marko Guduric, Dyshawn Pierre ve Nick Calathes’in sakatlanmaları sonucu, takımın performansı olumsuz etkilendi ve son 4 maçı da mağlubiyetle tamamladı. Bu durum, sarı lacivertli takımın play-off potasının dışında kalmasına neden oldu.
Fenerbahçe’nin yaşadığı düşüşte, Guduric, Pierre ve Calathes’in yokluğu kadar, bu oyuncuların yerine geçen isimlerin düşük performansı da önemli rol oynadı. Tyler Dorsey, Şehmuz Hazer, Yam Madar, Nate Sestina ve Melih Mahmutoğlu başta olmak üzere, takımın performansından beklenenleri veremedi. Takımın geniş kadrosundaki oyuncuların da şanslarını iyi değerlendiremediği görüldü, sadece Tarık Biberovic bu anlamda olumlu bir performans sergiledi.
Bunun yanı sıra, koç Dimitris İtoudis’in tercihleri eleştiriliyor. Yunan antrenörün, bazı oyunculara gereksiz yere ısrar ettiği ve bu durumun takıma zarar verdiği düşünülüyor. İtoudis’in en çok eleştirilen konularından biri ise Sertaç Şanlı’ya fazla şans vermemesi. Tecrübeli koç, Euroleague’de Sertaç’ı neredeyse hiç kullanmamasıyla dikkat çekiyor. Bu eleştiriler, Fenerbahçe’nin performansının düşmesinde koçun etkisinin olduğuna işaret ediyor.