“Fenerbahçe Beko’nun Antrenörü Dimitris İtoudis, Panathinaikos Maçının Sporun Birleştirici Gücü Açısından Önemini Vurguluyor”

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Dimitris İtoudis: Ergin Ataman ve ben sporun birleştirici gücünü kullanıyoruz

Fenerbahçe Beko’nun antrenörü Dimitris İtoudis, bugün oynanacak Panathinaikos maçının sporun birleştirici gücü açısından önemli olduğunu belirtti. Itoudis, dün Mahkeme Lokantası’nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek düşüncelerini paylaştı. Yunan bir antrenörün Türk bir takımda, Türk bir başantrenörün de Yunan bir ekip yönetmesinin çok hoş bir detay olduğunu vurgulayan Itoudis, “Basketbolun evrensel bir spor olduğunu unutmamalıyız. Milletlerin, ırkların önemi yok. Yunan bir antrenörün Türk takımında yer alması ve Türk bir antrenörün de Yunan ekibinin başında olması güzel bir durum. Benim çok sayıda Türk arkadaşım var ve birçok ortak noktamız bulunuyor. Eminim ki Ergin Ataman’ın da Yunanistan’da çok fazla Yunan arkadaşı vardır. Sporun birleştirici güce sahip olması gerekiyor ve bu maç bu anlamda önemli” dedi.

Dimitris İtoudis, Hürriyet okurlarına poz vererek Türkiye’ye özgü kırmızı beyaz çay tabağından ince belli bardaktan çay içti. Bu keyifli anı öncesinde, Itoudis maçla ilgili sorularımızı yanıtladı.