Fenerbahçe, Genç Yetenek Omar Fayed’i Kadrosuna Kattı

Omar Fayed, Fenerbahçe'nin yeni Kim Min-Jae'si olacak

Fenerbahçe, sezona flaş bir transferle girerek şampiyonluk hedefini ortaya koydu. Ancak aynı zamanda geleceğe dönük yatırımlarını da sürdürüyor. Genç yetenekleri de takıma katan sarı lacivertliler, bu konuda ilk adımı Bartuğ Elmaz transferiyle attı. 20 yaşındaki yetenekli ön libero, Marsilya’dan 1.4 milyon Euro karşılığında transfer edildi. Geçtiğimiz gece ise Mısırlı Omar Fayed, İstanbul’a getirildi.

Omar Fayed, El Mokawloon Kulübü’nden transfer edilen bir oyuncu. Bir süre A takımıyla antrenmanlara çıkacak ve sonrasında teknik direktör İsmail Kartal’ın raporu doğrultusunda takımda kalacak ya da sezon sonuna kadar kiralık olarak gönderilecek.

Omar Fayed’in tercih edilmesinde, Fenerbahçe’ye Kim Min-Jae’yi getiren menajer İvo Lourenco’nun rolü büyük oldu. Mısırlı futbolcu, fiziksel yapısı ve futbol stili açısından Güney Koreli stoperle çok benzerlik taşıyor. El Mokawloon’da maç başına 13.17 ikili mücadele kazanma başarısı sergileyen Fayed, aynı zamanda dribblingde de Mısır Ligi’nin en başarılı futbolcusu olan 1.26 ortalama ile dikkat çekiyor.

Omar Fayed’in Mısır’daki maç başı istatistikleri şu şekildedir:
– Dribbling: 1.26
– Başarılı defansif aksiyon: 14.17
– İkili mücadele kazanma: 13.17
– Rakip sahada top kazanma: 2.35
– Sahipsiz top kazanma: 2.61