“Fenerbahçe Maçında Tartışmalı Gol İddiası: MHK Eski Başkanı Lale Orta’nın Görüntüleri Ali Koç’a Gönderdiği İddia Ediliyor”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan TFF'ye çağrı: Yalan ve iftira! Bu iddialar incelenip gerçekler ortaya konmalı | Lale Orta, Erden Timur'u yalanladı

Fenerbahçe maçındaki tartışmalı golün iptal edilmesiyle ilgili seçkin bir haberimiz var. Eski Merkez Hakem Komitesi başkanı Lale Orta’nın, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a VAR odasından alınan görüntüyü gönderdiği iddia edildi. Timur, bu iddiayı şu sözlerle dile getirdi: “Lale Orta’nın VAR görüntüsünü Ali Koç’a göndermesi… Bunun kaydı var. Nerede olduğunu söyleyeceğim. Bunlar sokak dedikodusu değil. 3 Şubat 2023’te gerçekleşiyor. Lale Orta’nın MHK Başkanı olmasından 5 gün sonra. VAR odasına girişleri bildirmek zorundasınız.”

Timur’un iddiaları üzerine Lale Orta’nın 3 Şubat günü yaptıklarının incelenmesi gerektiği öneriliyor çünkü VAR odasındaki kayıtların 1 yıl saklandığı belirtiliyor. Orta, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının çekimlerini izlemek istediğini ve Mert Hakan’ın iptal edilen gol nedenini VAR hakemi Koray Gençerler’e sorduğunu söylüyor. Orta, elle temas olduğunu ve sadece VAR odasında bulunan bu görüntüyü cep telefonuyla kaydettiğini belirtiyor.

Bu iddiaların muhatabı olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise yazılı bir açıklama yaparak bu iddiaları kesin bir dille yalanladı. Koç, Lale Orta’nın hiçbir görüntüyü veya kaydı kendisine göndermediğini belirtiyor ve bu iddiaların tamamen yalan ve iftira olduğunu vurguluyor. Ayrıca, bu iddiaların nasıl bu kadar kolay bir şekilde ortaya atılabildiğini ve eğer bu kayıtlar varsa kimler tarafından Erden Timur’a servis edildiğini sorguluyor.

Ali Koç, TFF’ye de çağrıda bulunarak bu iddiaların araştırılmasını ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istiyor. Timur’un iddialarının ispatının zor olmadığını belirten Koç, eğer TFF bu konuda duyarsız kalırsa manipülatif söylemlerin önünün açılacağını ve Türk futboluna karşı sorumluluk sahibi bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini söylüyor.

Fenerbahçe Kulübü yöneticisi Can Gebetaş da Timur’un açıklamalarını değerlendirerek boş ve ciddiyetsiz olduğunu belirtiyor. Gebetaş, Timur’un söylediklerini dikkate almanın kaosu büyüteceğini ve TFF’nin bu konuda sorumluluk üstlenip harekete geçmesi gerektiğini düşündüklerini ifade ediyor.

Timur’un söylemlerinin ardından Lale Orta da açıklama yaparak Ali Koç’a veya diğer kulüp başkanlarına herhangi bir görüntü göndermediğini kesin bir dille belirtiyor. Orta, VAR odasına girmesinin MHK Başkanı olarak görevi olduğunu vurgularken, VAR odasından görüntü almadığını ve VAR görüntülerinin zaten yayıncı kuruluştan geldiğini ifade ediyor. Ayrıca hakemlerin maç esnasındaki konuşmalarının gizli kalması gerektiğini ve görüntülerin dışarı çıkarılması iddiasının yanlış olduğunu da belirtiyor.